Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kazan’a inşa ettiği Aile Yaşam Merkezi ile Gölbaşı ve Ümitköy’de kazandırdığı Hanım Lokalleri peş peşe hizmete açılıyor.

15 Mart 2014 Cumartesi 14:01
BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA

-BÜYÜKŞEHİR’DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KAZAN’DA YAPTIRILAN AİLE YAŞAM MERKEZİ PAZAR GÜNÜ, GÖLBAŞI VE ÜMİTKÖY’DE YAPTIRILAN HANIMLAR LOKALLERİ DE PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KATKILARIYLA YAPILAN “OTİZM İNCEK YAŞAM MERKEZİ” DE PAZARTESİ GÜNÜ AÇILACAK

pursaklar_hanimlar_lokal-330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kazan’a inşa ettiği Aile Yaşam Merkezi ile Gölbaşı ve Ümitköy’de kazandırdığı Hanım Lokalleri peş peşe hizmete açılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Otizm İncek Yaşam Merkezi” de Pazartesi günü açılacak

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan, ulusal ve uluslar arası pek çok ödül ile taçlandırılan sosyal projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Ankara genelinde 7 noktada 7’den 70’e her kesimden yüzlerce Başkentliyi ağırlayan aile yaşam merkezlerine bir yenisini daha Kazan’da ekleyen Büyükşehir Belediyesi, kadınların “terapi merkezi” hanım lokallerinin sayısını da Gölbaşı ve Ümitköy hanım lokalleri ile 20’ye çıkarıyor.

-KAZANLI AİLELERE YAŞAM MERKEZİ

Aile Yaşam Merkezlerinin 8’incisi, 16 Mart Pazar günü saat 14.00’da Kazan’da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün katılımıyla hizmete açılacak.

Kazan Aile Yaşam Merkezi de diğerleri gibi çocukların, gençlerin, kadınların, erkeklerin, yaşlıların ve engellilerin zaman geçirebilecekleri, kültürel, sosyal, sportif ve eğitime yönelik tüm faaliyetlerden yararlanabileceği ortak bir yaşam alanı olacak.

Her türlü faaliyet ve kursların ücretsiz olacağı Kazan Aile Yaşam Merkezinde el sanatları, satranç, zeka oyunları, air hokey, karate, masa tenisi, voleybol, kondisyon aletleri, internet, diksiyon, sinema gibi 7’den 70’e herkes kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerden yararlanacak.

-GÖLBAŞI VE ÜMİTKÖY’E HANIMLAR LOKALİ

Ankara’nın birçok semtinde faaliyet gösteren Hanım Lokallerine, Ümitköy ve Gölbaşı’nda faaliyete girecek olan 2 yeni Hanım Lokali Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in de katılımıyla 17 Mart Pazartesi günü hizmete açılacak.

Kendine zaman ayırmayı bilen kadınların buluşma merkezi olan Hanım Lokallerinin her türlü imkanlarından 18 yaş üzeri bütün hanımlar faydalanabiliyor. Yeni lokallerde de diğerlerinde olduğu gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra yetiştirme kursları verilecek. Lokallerde ruh ve beden sağlığı için çeşitli seminerler gerçekleştirilecek, zengin kütüphanelerden her türlü konuda faydalanabilecek. Üyeler, 3-6 yaş arası çocuklarını oyun odalarına bırakabilecek, çalışan kadınlar içinse mesai saatleri dışında seanslar düzenlenecek.

Ümitköy Hanımlar Lokali, Mutlukent Mahallesi Hekimköy sitesinde saat 11.00 de, Gölbaşı Hanım Lokali Bahçelievler Mahallesi Yunus Emre Külliyesinde saat 12.00’de açılacak.

-OTİZM İNCEK YAŞAM MERKEZİ-

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Otizm Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdiği ve bu ölçekte Türkiye’de ilk ve tek olacak Otizm İncek Yaşam Merkezi’nin açılışı da Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ülkemizde 450 binden fazla otistik bireyin yaşadığını belirten yetkililer, son 10 yılda otizmin hızla artması ve eğitim olanaklarının da yetersiz ve pahalı olması nedenleriyle kurulan Otizm Vakfı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında bir protokol imzaladığını söyledi.

Bu amaçla Gölbaşı İncek mevkiinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait, 8 bin metrekare olan üç adet dubleks konut ve rekreasyon alanı, Otizm Vakfı’na 30 yıllığına tahsis edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nce tadilatı yapılan Otizm Merkezi’ne devredilen binaların elektrik, su, doğalgaz gibi temel giderleri de belediye tarafından karşılanıyor. Bu tesislerden günde 50 otistik çocuk, saatlik bakım ve eğitim merkezi olarak da günde 250-280 çocuk yararlanabilecek.

BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA
BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA
BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA
BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 YENİ YAŞAM ALANI DAHA