Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ

Ankaralıların sağlıklı ve estetik bir kent ortamında yaşamasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, kış şartlarından çıkmaya hazırlanan Başkent’i “bahar”a hazırlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

20 Mart 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ESTETİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ, ANKARA’YI “BAHAR”A HAZIRLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

GÜNDÜZ 120, GECE DE 40 İŞÇİDEN OLUŞAN TOPLAM 160 KİŞİLİK TEMİZLİK FİLOSU, BAŞKENT’İN ORTAK YAŞAM ALANLARINDA 24 SAAT KIŞ SONRASI TEMİZLİĞİ VE BAKIMINI YAPIYOR

Ankaralıların sağlıklı ve estetik bir kent ortamında yaşamasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı bahar_temizlik_330_20032013.jpgekipleri, kış şartlarından çıkmaya hazırlanan Başkent’i “bahar”a hazırlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın gündüz 120, gece de 40 işçiden oluşan toplam 160 kişilik temizlik filosu, Başkent’in ortak yaşam alanlarında 24 saat kış sonrası temizliği ve bakımını yapıyor.

Caddeleri ve kaldırımları yol süpürme araçları ile süpüren Kent Estetiği ekipleri, bununla da yetinmeyerek kaldırımları basınçlı su ile yıkayarak temizliyor.

Kaldırımlardaki yıkama çalışmalarına ise 8 tanker katılıyor. Temizlik ekipleri cadde ve bulvarlarda vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs durakları çevrelerini de kirlilikten arındırıyor.

-KIŞ SONRASI BAKIM-

Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, kış aylarında yağan yağışların ardından köprü korkulukları, köprü yüzeyleri, cam bariyerler ve ferforjelerde araçların sıçrattığı çamurları 3 adet yıkama makinası ile basınçlı sıcak suyla yıkıyor. 1 yazı silme makinası ile çevre kirliliğine neden olan yazılar silinirken, 1 araç ile de çöp konulan alanlarda yoğunlaşmış kirler temizleniyor.

Eksik kaldırım taşlarını yenileyen Kent Estetiği ekipleri,  bozulan alt ve üst geçit merdiven basamaklarını da eski sağlam haline getiriyor.

Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, şu ana kadar Havaalanı Yolu, Ayaş yolu, İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu, Doğukent Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’nda çok sayıda ekiple “şok temizlik” yapılarak bu caddelerin kış sonrası bakımının yapıldığını kaydettiler. 

Ankaralıların tertemiz bir güne “merhaba” demeleri için cadde, bulvar ve kaldırımlarda çalışmalarını gece-gündüz sürdüren Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Başkent’te temizlik faaliyetlerinin 24 saat  “durmaksızın” devam ettiği bilgisini verdiler.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN ANKARA'DA BAHAR TEMİZLİĞİ