17 Kasım 2014 Pazartesi 09:20
BÜYÜKŞEHİR'DEN BULVARLARDA AFİŞ TEMİZLİĞİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT TEMİZLİK EKİPLERİ, BULVARLAR ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ YERLERE YAPIŞTIRILAN VE GÖRSEL KİRLİLİĞE NEDEN OLAN AFİŞLERİ ÇEVREYE ZARAR VERMEYEN KİMYASALLAR KULLANARAK TEMİZLİYOR
-EKİPLERİ ÇÖP BIRAKILAN NOKTALARI DA YIKAYARAK HİJYENİK HALE GETİRİYOR

Afiş TemizliğiAnkara Büyükşehir Belediyesi kent temizlik ekipleri, Başkent’in bulvarlarında görsel kirliliğe neden olan afişleri çevreye zarar vermeyen kimyasallar kullanarak temizliyor.
Başkent’in bulvarlarının ve kaldırımlarının 7/24 temizliğini yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, duvarlara, üst geçitlere, otobüs duraklarına, elektrik direklerine ve reklam panolarına gelişigüzel bir şekilde yapıştırılan veya asılan afişleri sürekli kaldırıyor.
Çeşitli konular içeren ilanların kentin değişik noktalarına rastgele yapıştırıldığını ve görsel anlamda kirliliğin oluştuğunu belirten Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, bu afişlerin çevreye zarar vermeyen kimyasallar ve basınçlı su kullanılarak temizlendiğini kaydettiler.
Başkent’te afiş-ilan kirliliğine sadece seçim dönemlerinde değil diğer dönemlerde de rastlanabildiğine dikkat çeken Kent Estetiği yetkilileri, sprey boya ile yazılan yazıların da kirliliği arttırdığını belirttiler.
Yetkililer, asılan ve yapıştırılan ilanların kenti kirlettiğine dikkat çekerek, “Bu afişlerin de temizliği için belli bir bütçe ayrılıyor ve belli bir emek harcanıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekir” diye konuştular.

-ÇÖP KOYMA YERLERİ YIKANIYOR
Kent Temizlik ekipleri, lokanta, pastane ve kafe gibi işletmelerinin yoğun olduğu bölgelerde çöp bırakılan noktalarda da her gün sulu temizlik yapıyor.
Ekipler, çöp bırakılan noktaları yine çevreye zarar vermeyen kimyasallar ve basınçlı su ile yıkayarak hijyenik hale getiriyor.