BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇANAKKALE DESTANI ANMA PROGRAMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokaller üyeleri, Çanakkale Destanı’nı yeniden yaşadılar, yaşattılar. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programda, kadın üyeler amatör bir ruhla profesyonel bir gösteriye imza attılar.

19 Mart 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇANAKKALE DESTANI ANMA PROGRAMI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİ ÜYELERİNİN HAZIRLADIĞI “ÇANAKKALE DESTANINI ANMA” PROGRAMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

GENÇLİK PARKI TİYATRO SALONU’NDA DÜZENLENEN PROGRAMDA KADIN ÜYELER, AMATÖR BİR RUHLA PROFESYONEL BİR GÖSTERİYE İMZA ATTILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokaller üyeleri, Çanakkale Destanı’nı yeniden yaşadılar, yaşattılar.Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programda, kadın üyeler amatör bir ruhla profesyonel bir gösteriye imza attılar.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı 18 Hanım Lokali üyelerinin katılımıyla düzenlenen “Çanakkale Destanını Anma” programı büyük ilgi gördü.15 oyuncu, 15 koristin de yer aldığı 40 kişilik kadın üye grubunun 6 canakkale_anma_prog_330_19032013.jpgayda hazırlandığı etkinlik, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

-KADINLARDAN BAŞARILI OYUN

Programda “Bu vatan düşman işgali yaşarsa size hakkımı helal etmem” diyen analarının ellerini öperek cepheye koşan Türk askerinin, kendi susuzluğunu unutarak yaralı düşman askerine su verişi, cephede yaşananlar ile 276 kiloluk mermiyi topa tek başına taşıyan Seyit Onbaşı’yı kadın oyuncuların başarı ile canlandırması izleyicilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Program sonrasında sahneye davet edilen AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu oyuncular ile etkinliği hazırlayanları tebrik ederek, “Allah bize bir daha böyle bir savaş göstermesin” dileğinde bulundu.

-AMATÖRLERİN PROFESYONEL OYUNU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin de amatörlerin hazırladığı programın bu kadar profesyonelce olacağını tahmin etmediğini belirterek, “Tüm hanımlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu da oyuncuları başarılarından dolayı kutladı.