Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN CHP'Lİ TANAL’IN İDDİALARINA YANIT

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Büyükşehir Belediyesi’nce işletilen açık otoparklara ilişkin ortaya attığı “hukuksuz bir uygulamadır” iddialarına yanıt verdi.

10 Ekim 2013 Perşembe 16:38
BÜYÜKŞEHİR'DEN CHP'Lİ TANAL’IN İDDİALARINA YANIT

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİLİLERİ:
“CHP MİLLETVEKİLİ SAYIN MAHMUT TANAL’IN AÇIKLAMALARI BELEDİYE MECLİSİNDE KALDIRILAN ESKİ KARARLA İLGİLİDİR”
“EGO ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI İPTAL GEREKÇELERİNİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRAN YENİ BİR DÜZENLEME YAPMIŞTIR VE BELEDİYE MECLİSİ DE BU DÜZENLEMEYİ 14.05.2012 TARİHİNDE KARARA BAĞLAMIŞTIR”
“TANAL, ESKİ KARAR ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPARAK HALKI YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR”

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Büyükşehir Belediyesi’nce işletilen açık otoparklara ilişkin ortaya attığı “hukuksuz bir uygulamadır” iddialarına yanıt verdi.
Tanal’ın bahsettiği iptal edilen uygulamanın, 13.05.2011 tarihli 1400 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi kararı olduğuna dikkat çeken yetkililer, “Mahkemenin kararı üzerine EGO Ulaşım Dairesi, iptal gerekçelerini de göz önünde bulundurarak yeni bir düzenleme yapmış ve Belediye Meclisi tarafından 14.05.2012 tarihinde karara bağlanmıştır. Sanırız Sayın Tanal’ın bu yeni karardan haberi yoktur” diye konuştular.
Yetkililer, şu açıklamayı yaptılar:
“Şehrin muhtelif yerlerinde bulunan sokak ve bulvar üzerindeki uygun yerler UKOME kararı ile açık otopark alanı olarak belirlenmiş ve Belediye Meclisi’nin 13.05.2011 tarih ve 1400 sayılı Meclis kararı ile bu otoparklar işletmeye verilmişti.
Daha sonra CHP’li Milletvekili Mahmut Tanal’ın açtığı dava sonucu 17. İdare Mahkemesi, ‘geniş kapsamlı bir rapor hazırlanmadığı, ücretli otopark uygulaması yapılan yerlerdeki belde sakinlerinin araçlarını evlerinin önüne park ettikleri zaman ücret ödemek zorunda kaldıkları, detaylı bir proje çalışması olmadığı’ gibi nedenlerle bu kararı iptal etmişti.
Bunun üzerine, Mahkeme kararında iptal gerekçesi olarak tespit edilen hususlara uygun bir düzenleme yapılarak, EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Dairesi tarafından yeniden detaylı ve kapsamlı bir teknik rapor hazırlanmıştır. Cadde, sokak ve bulvar üzerinde ikamet eden kat maliklerinden ilgili muhtarlıklardan veya nüfus müdürlüklerinden gerekli ikamet belgesini ibraz etmeleri halinde akşam 19.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında ücret alınmaması, ayrıca yol boyu 0-15 dakika arasında duraklamalardan ücret alınmaması 14.05.2012 tarih ve 782 sayılı Belediye Meclisi kararı ile hüküm altına alınmıştır.
Böylelikle 17. İdare Mahkemesi’nin iptal gerekçeleri ortadan kaldırılmış ve yargı kararı uygulanmıştır.
Sanırız, Sayın Tanal’ın bu karardan bilgisi yoktur. O nedenle ilk mahkeme kararının peşine düşerek insanları yanlış yönlendiren bir açıklamada bulunmuştur.”