Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN CUMHURİYET KONSERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümünü muhteşem bir konser ile kutlayacak. Kent Orkestrası’nın 28 Ekim Pazartesi günü vereceği konserde Cumhuriyet coşkusu, bugüne özel olarak yazılan “Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu Uzun Yürüyüş” adlı konser ile yaşanacak.

27 Ekim 2013 Pazar 13:10
BÜYÜKŞEHİR'DEN CUMHURİYET KONSERİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI CUMHURİYETİN 90. YILDÖNÜMÜNÜ 28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ MUHTEŞEM BİR KONSERLE KUTLAYACAK
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümünü muhteşem bir konser ile kutlayacak. Kent Orkestrası’nın 28 Ekim Pazartesi günü vereceği konserde Cumhuriyet coşkusu, bugüne özel olarak yazılan “Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu Uzun Yürüyüş” adlı konser ile yaşanacak.
 
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yıldönümünde çok özel bir konsere ev sahipliği yaparak, Başkentlilere bayram sevincini doyasıya yaşatacak. Belediye bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kent Orkestrası, sezon açılışını da bu çok özel konser ile yapacak.
 
Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde 28 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’da başlayacak “Bir Milletin Cumhuriyet Yolculuğu: Uzun Yürüyüş” adlı konser, iki saat boyunca marşlar, türküler, şiirlerle coşkuyu yüreklerde hissettirecek.
 
Şef Kemal Günüç’ün yönetiminde, Gökçer Sanat Merkezi Korosu’nun yanı sıra İrfan Gürdal, Feryal Tüzün ve Ömer Türkmenoğlu’nun da sahneye çıkacağı program, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü için özel olarak hazırlandı. Kültür Etkinlikleri Şube Müdürü Ali Rıza Yarar tarafından senaryosu yazılan eserin icrasına, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da muhteşem performansıyla eşlik edecek.
 
Tarihin derinliklerinden ilk Türk nağmeleriyle başlayacak konser, Anadolu’ya göçü anlatan “Elim Ay” ağıdı ile devam edecek. Tarihe yolculukta daha sonra Yesevi Ocağı’nda yanıp, gönül erenleri olan ulu isimlerin anılacağı“Gönül Seni Bulmuş İse” seslendirilecek. Şiir ve marşlarla seyirciyi Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine götürecek kısa yolculukların ardından konser, Çanakkale Savaşı’nda yakılacak ateş ile sürecek. Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Üç Şehitler Destanı” ile devam edecek konser “Gençliğe Hitabe”,“İstiklal Marşı” ve “Ben Türkiye’yim” eserlerinin ardından“90.Yıl Marşı” ile sona erecek.