Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN "ENGELLİLER GÜNÜ" SERGİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “3 Aralık Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği, “Resim ve El Sanatları Sergisi” açıldı.

02 Aralık 2015 Çarşamba 16:27
BÜYÜKŞEHİR'DEN "ENGELLİLER GÜNÜ" SERGİSİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ ” NEDENİYLE DÜZENLEDİĞİ RESİM VE EL SANATLARI SERGİSİ, METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

engelliler_gunu_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin “3 Aralık Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği, “Resim ve El Sanatları Sergisi” açıldı.
Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide; Planet Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali üyelerinin yaptığı 74 adet yağlıboya resim yer alıyor. Sergide ayrıca çok sayıda el yapımı kolye, küpe ile değişik takılar, Başkentlilerin beğenisine sunuluyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, açılışta yaptığı konuşmada, Başkent'te engelli vatandaşlara yapılan hizmetleri anlattı.
Şeker, "Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projeler konusunda dünyada bir numara olduğunu" belirterek, şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin 24 bin engelli üyesi bulunduğunu, bu üyelere özel hizmetler sunulduğunu kaydetti.
Engelliler Ticaret Merkezi, Görme Engelliler İnternet Kafe gibi özel projelerin Büyükşehir Belediyesi’nce engelliler için gerçekleştirildiğini bildiren Adnan Şeker, Akçay, Akçakoca ve Kesikköprü’deki kamplarda da engelli vatandaşların her yıl 7’şer günlük dönemler halinde ücretsiz ağırlandığını söyledi.
Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Planet Aile Yaşam Merkezi Engellileri Lokali üyelerinden oluşan Seğmen Grubu da Ankara’nın misket oyunuyla bir gösteri sundu.
Sergi, 8 Aralık Salı gününe kadar açık kalacak