Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehirden Kazakistan’a Çıkarma…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KAZAKİSTAN’IN BAŞKENTİ ASTANA’DA 24-27 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA “ANKARA GÜNLERİ” GERÇEKLEŞTİRECEK -KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ’NİN BAĞIMSIZLIĞININ 20. YILI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN “ANKARA GÜNLERİ” PROGRAMINA; BAŞKAN MELİH GÖKÇEK, MİLLETVEKİLLERİ, ÜNLÜ SANATÇI FERHAT GÖÇER İLE FOLKLOR GRUPLARINDAN OLUŞAN BİR HEYETLE GİDİLECEK

22 Haziran 2011 Çarşamba 03:38
Büyükşehirden Kazakistan’a Çıkarma…

Ankara Büyükşehir Belediyesi sanatçı, milletvekili, bürokrat ve sanat gruplarından oluşan kalabalık bir heyetle Kazakistan’ın Başkenti Astana’ya çıkarma yapacak.
Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yıl kutlamaları çerçevesinde   24-27 Haziran 2011 tarihleri arasında Başkent Astana’da “Ankara Günleri” düzenlenecek.  
         Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 20. yıl kutlamaları nedeniyle yıl boyunca düzenlenen etkinliklere Astana’da “Ankara Günleri” organizasyonu ile katılacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi hem iki ülke halkları arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesini sağlarken hem de kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda tanıtımına katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirecek.    
        
 -ASTANA’DA FERHAT GÖÇER’Lİ ÇIKARTMA -
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Astana’daki “Ankara Günleri” programına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, bürokratlar, ünlü sanatçı Ferhat Göçer ile kültür ve sanat gruplarından oluşan geniş heyetle katılacak.
         Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki Kazakistan’ın bağımsızlığının 10. yılı olan 2001 yılında Astana’da gerçekleştirilen   “Ankara Günleri”,  bu yıl Astana’nın 20. yıl kutlamalarında 2. kez düzenlenecek.
        
-CUMHURBAŞKANI NAZARBAYEV GÖKÇEK’İ KABUL EDECEK 
Kazak ve Türk halkları arasında ekonomik sosyal ve kültürel bağların gelişmesine katkı sağlayacak  “Ankara Günleri” etkinliklerinde Başkan Gökçek, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından kabul edilecek. 
Başkan Gökçek daha sonra Başbakan Karim Massimov’u ve Astana Valisi İmangali Tasmangatov  ziyaret edecek. Ardından Kazakistan Türkiye İşadamları Derneği (KATİAD)’ın ev sahipliğinde  Kazak ve Türk iş adamlarıyla toplantı yapacak olan Başkan Gökçek, Astana’da bulunan Yunus Emre Vakfı’nın bahçesine, “Ankara Bahçesi” ve Astana’da bir caddeye “Ankara” adının verilmesi törenlerine de  katılacak. 
         Başkan Gökçek, daha önce iki ülke arasındaki Kazakistan ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından   “Kazakistan Devlet Nişanı”na layık görülmüştü. Aynı zamanda  “Devlet Nişanı” alan ilk belediye başkanı olan Başkan Gökçek, Devlet Nişanı Madalyasının 10 Haziran 2002 yılında Kazakistan’nın Başkent’i Astana’da düzenlenen bir resmi törenle Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in elinden almıştı. Ayrıca Başkan Gökçek, 2010 yılında da “Kazakistan Dostluk Madalyası’’nı da alarak Kazakistan Devleti   tarafından ikinci kez onurlandırılmıştı