BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, etkin bir şekilde sürdürdüğü haşere ile mücadele çalışmalarını, kış aylarının özelliğine uygun yöntemlerle, kapalı alanlara kaydırdı.

05 Ocak 2015 Pazartesi 09:03
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HAŞERE İLE MÜCADELE  ÇALIŞMALARINI KAPALI ALANLARDA YOĞUNLAŞTIRDI

-YETKİLİLER “HAŞERE ÜREMESİNE İZİN VERMEYELİM” ÇAĞRISI YAPTI

Kış Dönemi İlaçlamaAnkara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire

Başkanlığı, “Kış aylarında kapalı alanlarınızın kanatlı veya kanatsız haşerelerin üreme alanı haline gelmesine izin vermeyelim”  çağrısı yaptı.

Soğuk havalarda sinek, sivrisinek, larva ve haşerelerin üreme alanının özellikle kapalı alanlar olduğunu ifade eden yetkililer, potansiyel üreme merkezlerinde gerçekleştirilecek mücadelenin etkili ve kolay olacağını hatırlatarak, “Kışın yapılan mücadele Ankaralılara, yıl boyu kanatlı kanatsız haşerelerden uzak bir ortam sağlayacaktır” dediler.

Başkent’te yıl boyunca 24 saat aralıksız ilaçlama çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, havaların soğuduğu bugünlerde de 50 araç 200 personel ile vardiya usulü, ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

-KIŞ DÖNEMİ İLAÇLAMASI-

Kış dönemi çalışmaları kapsamında kapalı alanlarda ilaçlamaya ağırlık verildiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, ısı merkezleri, konut ısı galerileri, eski ve yeni inşaat alanları, çatı araları ve bodrum katları gibi kapalı alanlarda ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydettiler.

İnsanların yoğun olarak kullandıkları AŞTİ ile Ankaray ve Metro istasyonları gibi toplu taşım bölgelerinde, camilerde, talepte bulunan eğitim kurumları ile resmi kuruluşlarda da dezenfeksiyon çalışmalarının belli periyotlarla sürdürüldüğünü belirttiler.

Kamu kurumları ve özel kuruluşların kapalı alanlarının da ilaçlanarak kontrol altında tutulduğunu hatırlatan yetkililer, karasinek mücadelesinde ahır ve gübrelikler, terk edilmiş binalar ve çöp alanları için uzun süre etkisini sürdürecek ilaçların kullanıldığını ifade ettiler.

-“yaşadıĞINIZ mekana sahip çıkın”-

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, mahalle aralarında, apartmanların çatı ve bodrum katlarında, depo ve park yeri olarak kullanılan mekanlarda yiyecek maddeleri ve artıkları bırakmamaları gerektiğini ifade ettiler.

Soğuklarda çatı aralarına zaman zaman güvercinlerin yuva yaptığı ve bu mekanların temiz tutulmaması durumunda haşere üremesine uygun bir zemin hazırlanacağını belirten yetkililer, aynı şekilde bodrum katlarının da temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini, depo olarak kullanılan yerlerin sık sık kontrol edilmesini önerdiler.

-ALO HAŞERE HATTI 24 SAAT AÇIK-

Haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “384 66 10 - 11 - 12” numaralı ilaçlama telefonlarının 24 saat hizmette olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde ekiplerin, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, ev ve işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yaptıklarını söylediler.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik tehlikesi bulunmadığına vurgu yapılan açıklamada, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar olduğu belirtildi.