BÜYÜKŞEHİR'DEN, SIĞINMACILARA YARDIM

Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığında yapılan olağan toplantısında oybirliğiyle kabul edilen Başkanlık yazısına göre, Şanlıurfa İli Akçakale Belediyesi’nin talepleri dikkate alınarak bir yardım organizasyonu yapılması ihtiyacı dile getirildi. Yazıda şöyle denildi:

14 Eylül 2015 Pazartesi 09:24
BÜYÜKŞEHİR'DEN, SIĞINMACILARA YARDIM

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AKÇAKALE'DE BULUNAN SURİYE, IRAK VE TÜRKMEN SIĞINMACILARA YARDIM YAPACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Akçakale'de bulunan Suriye, Irak ve Türkmen sığınmacılara yardım yapacak.
“Şanlıurfa ili Akçakale ilçesinde bulunanlar ile sınırlarımız içinde ve dışında bulunan Suriyeli, Iraklı ve Türkmen sığınmacılar ile diğer ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere, öncelikle Akçakale Belediyesi ile ortak bir proje yürütülmesi, bu proje kapsamında sığınmacıların, temizlik, gıda, yakacak, giyim, kırtasiye, oyuncak, ulaşım, barınma, sağlık, hijyen, yıkanma, tamirat, bakım onarım, her türlü personel çalıştırılması, personel giderlerinin ödenmesi, her türlü işletme giderlerinin ödenmesi, sarf malzemeleri, demirbaş malzemeleri alımları ve benzeri ihtiyaçları için kullanılmak üzere Belediye bütçe imkanlarımız ölçüsünde aylık 20.000 TL tutarın Akçakale Belediyesi’ne aktarılması, bu konuyla ilgili iş ve işlemlerin Sosyal Hizmetler Dairesi, Başkanlığı’nca ilgili yer ile bir protokol yapılarak yürütülmesi.”
Meclis toplantısında daha sonra Başkanlık yazısı oybirliğiyle kabul edildi.