BÜYÜKŞEHİR'DEN, SURİYELİ ÇOCUKLARA MORAL PİKNİĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bir grup Suriyeli çocuk için, Çubuk ilçesindeki Karagöl'ün kıyısında moral pikniği düzenledi. Pikniğe katılan 6-14 yaş arası Suriyeli 80 çocuk, yemek yiyip şarkılar söyledi ve oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi.

21 Ağustos 2015 Cuma 13:11
BÜYÜKŞEHİR'DEN, SURİYELİ ÇOCUKLARA MORAL PİKNİĞİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÜLKELERİNDEKİ İÇ SAVAŞTAN KAÇAN BİR GRUP SURİYELİ ÇOCUĞU, KARAGÖL KIYISINDA DÜZENLEDİĞİ PİKNİKTE BULUŞTURDU

piknik.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bir grup Suriyeli çocuk için, Çubuk ilçesindeki Karagöl'ün kıyısında moral pikniği düzenledi.
Piknikte çocuklara, yine kendileri gibi Suriye’deki iç savaşından kaçarak Türkiye’ye gelen eğitmenler nezaret etti.
Yemek boyunca çocuklar bir yandan eğitmenlerin sordukları bazı soruları heyecanla yanıtlamak için yarışırken, diğer yandan da kendi dillerinde seslendirdikleri şarkılar söylediler. Suriyeli çocuklar, bir süre de Türk çocukların da sevdiği uzun eşek, birdirbir gibi oyunları neşe içinde oynadılar.
Karagöl’de akşam saatlerine kadar kalan Suriyeli çocuklar, pikniğin ardından kaldıkları yerlere döndüler.