BÜYÜKŞEHİR'DEN SURİYELİ VE IRAKLI TÜRKMENLERE YARDIM

Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yardıma ihtiyacı olanların yanında olmayı ilke edinen Ankara Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ve Iraklı Türkmenlere geldikleri günden itibaren yardım elini uzatmayı sürdürüyor.

27 Mart 2015 Cuma 15:46
BÜYÜKŞEHİR'DEN SURİYELİ VE IRAKLI TÜRKMENLERE YARDIM

-AKM’DE SAAT 10.00’DA DÜZENLENECEK TÖRENE BAŞBAKAN YARDIMCILARI BABACAN İLE AKDOĞAN’IN DA KATILMALARI BEKLENİYOR

Başkent’te yaşayanlar başta olmak üzere, kamplarda yaşayan Suriyelilerin barınma, ısınma, gıda ve eğitim gibi birçok konuda yardımına koşan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve kuruşları bu kez de Kahramanmaraş’taki kamplarda yaşayan Suriyeliler ve Iraklı Türkmenler için yardım kampanyası düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından “Bu Çaresizliğe Dur” adı altında düzenlenen kampanya ile Suriyeli mülteciler ve Iraklı Türkmenlere verilmek üzere 39 TIR dolusu yardım toplandı.
Kampanya sonucu Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarınca toplanan 39 TIR dolusu yardımın; 13 TIR’ı giyim ve ev eşyası, 7 TIR’ı beyaz eşya, 6 TIR’ı Gıda ve Temizlik Malzemesi, 13 TIR’ı ise bebek bezi, hijyenik malzemeler, kırtasiye ve oyuncak gibi malzemelerden oluşuyor.

“YARDIMLAR YARIN YOLA ÇIKIYOR”
Sığınmacılar için toplanarak Kahramanmaraş’taki kamplara ulaştırılacak olan yardımlar, yarın (28 Mart Cumartesi) Başkan Melih Gökçek’in de katılacağı törenle gönderilecek.
Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da düzenlenecek törene, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ile Yalçın Akdoğan’ın da katılmaları bekleniyor.