BÜYÜKŞEHİR'İN BAHÇIVANLIK KURSU BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı. Yoğun talep üzerine kontenjanın 400’den 500’e yükseltildiği bahçıvanlık kurslarında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda yeni yapılan Çevre ve Peyzaj Akademisi binasında 5 günlük teorik eğitimlere başlandı.
18 Nisan 2016 Pazartesi 15:10-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN BAHÇIVANLIK KURSUNUN 1. DÖNEM DERSLERİ BAŞLADI
-İLK DÖNEM DERSLERİNE KATILAN 123 KURSİYER ARASINDA, AVUKAT, DOKTOR, BÜROKRAT, EV HANIMI, İŞÇİ GİBİ TOPLUMUN HER KESİMİNDEN KİŞİLER YER ALIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı.
Yoğun talep üzerine kontenjanın 400’den 500’e yükseltildiği bahçıvanlık kurslarında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda yeni yapılan Çevre ve Peyzaj Akademisi binasında 5 günlük teorik eğitimlere başlandı.
Çevre bilgisi, bitki koruma, budama teknikleri, salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi farklı konularda 16 dersin verildiği bahçıvanlık kurslarında, teorik eğitimin ardından, kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları ve seralarında 5 günlük pratik eğitim verilecek. Kurslar, 3 dönem halinde düzenlenecek.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bahçıvanlık kursunun açılış töreninde konuşan Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürü Melih Türkcan, “123 yeni bahçıvan adayımızla, yeni dönem ilk derslerine başlıyoruz. Kursların faydalı olması için buradaki uzman eğitmenlerimizi dikkatle dinleyin ve kendi bildiğiniz konuları, kapının dışında bırakarak girin. Eğitmen arkadaşlarımızın verdiği bilgiler sonucu alacağınız sertifikayla, toprağı daha bilinçli şekilde kullanacaksınız” diye konuştu.
-ÇOĞUNLUĞU, HOBİ AMAÇLI GELİYOR
Aralarında doktor, avukat, bürokrat, ev hanımı, işçi gibi toplumun her kesiminden kişilerindebulunduğu kursiyerlerin büyük çoğunluğu, kurslara hobi amaçlı katılsa da meslek edinmek ve sertifika almak için gelen kursiyerler de bulunuyor.
Kurslardan memnun kalıp bilgilerini taze tutmak amacıyla birkaç kez katılan bahçıvan adayları, çevrelerini güzelleştirmek için kursların artırılması gerektiğini söyledi.
Avukatlık yapan Zekeriya Selçuk, toprağın geçmiş yıllardan beri ilgi alanına girdiğini belirtirken,“Kursa, yeni yapacağım bahçede, bu bilgiler ışığında kendimi ve bilgilerimi desteklemek için katıldım” dedi.
Emekli doktorCemal Ensert, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelere de yer vermesinin çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek, bilgilerini edineceği bir bahçede uygulayacağını söyledi.
74 yaşındaki emekli Zekeriya Gündüz de kursa ikinci kez katıldığını kaydederek,"Doğayı, ağacı çiçeği seviyorum ve bu sevginin önüne geçilmiyor. Bilgilerimi taze tutmak amacıyla ikinci defa geldim. Çok faydalı bir kurs, gönül istiyor ki bütün Ankaralılar katılsın”diye konuştu.