BÜYÜKŞEHİR'İN HALK İFTARLARI

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafında verdiği “Halk İftarları” ile binlerce Ankaralıyı aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından her gün farklı bir ilçede verilen halk iftarlarının 5'incisi Çamlıdere ilçesinde gerçekleştirildi.

03 Temmuz 2014 Perşembe 12:10

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BU KEZ İFTAR DURAĞI ÇAMLIDERE OLDU

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“SEÇİMLERDE BİZE EN ÇOK OYU VEREN ÇAMLIDERELİ HEMŞEHRİLERİME ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

“SEMERKANDİ HAZRETLERİ TÜRBESİ’NİN ETRAFINDA YENİ DÜZENLEMELER YAPIYORUZ. AYRICA ORADA ÇOK GÜZEL BİR PARK YAPACAĞIZ”

“ŞU ANA KADAR 35 KİLOMETRE ASFALT ATTIK. BURADAKİ HİZMETLERİMİZİ TAMAMLAMADAN BURADAN AYRILMAYACAĞIZ”

Belediye meydanında kurulan iftar sofralarına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can da konuk oldu. Belediye bürokratlarının da yer aldığı sofralarda iki binin üzerinde Çamlıdereli vatandaş oruçlarını açtı.

İftarın ardından Çamlıderelilere seslenen Başkan Gökçek, “Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun, hoş geldiniz” diyerek camlidere_iftar_HKN_9749.JPGbaşladığı konuşmasına, “Seçimlerde bana Ankara’nın 25 ilçesi arasında en fazla oyu Çamlıdereliler verdi. Bunun için size bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Sizler görevlerinizi yaptınız. Artık sıra bizde” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin kalabalık bir ekiple Çamlıdere’nin dört bir yanında çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Çamlıdere’de yapılan çalışmalara ilişkin de bilgiler veren Başkan Melih Gökçek, “Şu ana kadar 35 kilometre asfalt attık. Çamlıdere’ye bağlı, şimdi mahalle olan birçok köyde çalışmalar tamamlanırken, bazılarında ise devam ediyor. Burada hizmetlerimizi tamamlamadan ayrılmayacağız ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

-SAMERKANDİ HAZRETLERİ TÜRBESİ VE ÇEVRESİNE DÜZENLEME

Çamlıdere denilince ilk akla gelenin Semerkandi Hazretleri Türbesi olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Türbenin etrafında yeni düzenlemeler yapıyoruz. Çocuklarımıza müjde vermek istiyorum yine ayrı yerde güzel bir park yapılacak. Öyle güzel bir park olacak ki, çocuklarımız Ankara'daki parklarda ne varsa, hangi oyuncaklar varsa, onlar buradaki parkın içinde de bulacaklar.

Allah nasip ederse akşamüstleri oraya ailelerinizle gidip çay içeceksiniz, çocuklarınızın eğlenmesini izleyeceksiniz. İçersinde kamelyalar, özel gece aydınlatması olacak. Parkta gece gündüz güzel vakit geçirebileceksiniz. Burasını da Bayram’a kadar bitireceğiz inşallah. Şimdiden hayırlı olsun. Siz her şeyin en iyisine layıksınız.”

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ise belediyeciliğin mimarı olarak tanımladığı Başkan Gökçek’e, Çamlıderelilerin aynı sofrada buluşmasına vesile olan iftar yemeği verdiği için teşekkür ederek, “Siz söz verdiniz ve verdiğiniz sözü yerine getirdiniz. Çamlıdere’nin alta yapısını 50 yıl süresince hizmet verecek bir şekilde yeniden yaptınız. Allah razı olsun” dedi.