Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ "GECENİN İÇİNDEN" SESLENDİ

TRT Ankara Radyosu’nda yayınlanan “Gecenin İçinden” programına katılan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 13 yaşındaki Başkanı Umut Bayraktar, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak çocuklar Çocuk Meclisi’nde kazanacağı deneyimin önemini tüm Türkiye’ye anlattı.

06 Mart 2013 Çarşamba 00:00
ÇOCUK MECLİSİ "GECENİN İÇİNDEN" SESLENDİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI UMUT BAYRAKTAR, TRT ANKARA RADYOSU’NDA “GECENİN İÇİNDEN” PROGRAMINA KATILDI
-AİLELERE VE EĞİTİMCİLERE SESLENEN BAYRAKTAR:
“9-14 YAŞ GRUBUNDAKİ TÜM ÇOCUKLAR MECLİS DENEYİMİ YAŞAMALI, EĞİTİM VE KENT HAYATINDA SÖZ SAHİBİ OLMALI”


cocuk_meclis_radyo.jpgTRT Ankara Radyosu’nda yayınlanan “Gecenin İçinden” programına katılan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 13 yaşındaki Başkanı Umut Bayraktar, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak çocuklar Çocuk Meclisi’nde kazanacağı deneyimin önemini tüm Türkiye’ye anlattı.


1970’lerden bu yana TRT’nin en köklü programlarından bir tanesi olan “Gecenin İçinden” programı, bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan Çocuk Meclisi’ni dinleyicilerine tanıttı.


28 Ekim 1938’den bu tarafa yayınlarını Sıhhıye’deki tarihi binasında aralıksız olarak sürdüren TRT Ankara Radyosu’nda bulunmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade eden Bayraktar, hafta sonu tatilinde çocuklar için geç bir saat olsa da, büyüklere ulaşmaktan ve Çocuk Meclisi’nin sesi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Her gece yayınlanan ve Cumartesi günleri prodüktörlüğünü Hasan Özçakmak’ın yaptığı programa katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar programda, 18 yıldır çocukların sesi olmaya çalışan, Türkiye’nin kendine ait müstakil binasına sahip öncü ve kurucu meclisini kurarak, çocukların katılım hakkını pek çok kurumdan önce hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerini yineledi.


Ailelere ve eğitimcilere seslenen Bayraktar; 9-14 yaş grubundaki tüm çocukların Meclis’teki farklı deneyimi yaşaması, her yıl tekrarlanan Çocuk Meclisi seçimlerine katılarak eğitim ve kent hayatında söz sahibi olması gerektiğini söyledi.


Bayraktar, çocukların her türlü sorunuyla ilgilenen, çözüm bulmak için çeşitli çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi olarak halen pek çok belediyeye örnek olmaya devam ettiklerini ve bu başarılı modelin, yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da tanınması gerektiğine inandığını belirtti.