Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi “Kadının Statüsü” nü Öğreniyor…

-ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KADININ STATÜSÜ GENEL MÜDÜRÜ ÖZLEM BOZKURT GEVREK’İ ZİYARET EDEREK, BİLGİ ALDILAR

05 Nisan 2012 Perşembe 14:29
Çocuk Meclisi “Kadının Statüsü” nü Öğreniyor…

cocuk_meclisi_400_2_0504201.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Türkiye’de “kadının statüsü” hakkında bilgi aldı.Başkentli çocukların güçlü sesi Çocuk Meclisi’nin araştırmacı, meraklı üyeleri “kadınlara belediye seçimlerine katılma, belediye meclislerine üye olma, seçimlerde aday olma hakkının” sağlamasının yıldönümünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek’i makamında ziyaret ettiler. 
Türkiye’nin ilk kadın kaymakamı unvanının da sahibi olan Gevrek, Çocuk Meclisi üyeleriyle yakından ilgilenerek çalışmaları anlattı. Çocuk Meclisi’nin tanıtıldığı kısa sunumun ardından, eğitim, çalışma ve aile hayatına ilişkin sorular yönelten üyeler, cevapları da dikkatle dinlediler. Meryem Reyhan Dereköy’ün “Geleceğin anneleri, çalışanları olarak bizlere ne önerirsiniz?” sorusuna Gevrek, “Okuyun; tahsilinizi tamamlayın; kendinize güvenmeyi öğrenin. Kaydedilen tüm ilerlemelere rağmen hala en önemli sorun; kız çocuklarına sağlanan eğitim imkanların yeterli olamaması. Ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesine devam etmeliyiz” yanıtını verdi.
Beş kadından birinin çalışabildiğini ifade eden ve çalışma hayatında çok daha fazla kadının bulunabilmesi için eğitimin önemini bir kez daha vurgulayan Özlem Bozkurt Gevrek, 1990 yılında kurulan Genel Müdürlük bünyesinde eğitim, sağlık, istihdam ve medya konuları üzerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. 
İleriye dönük hayallerini ifade ederek ilk Türk kadın astronot olmayı istediğini belirten Göknur Aydar ile Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olmayı istediğini söyleyen Esin Mümine Usta’ya “Neden olmasın, her şey hayal etmekle başlar, hiçbir hayal imkansız değildir” diyerek cesaret veren Gevrek, aileleri de toplumu da bilinçlendirecek olan gelecek nesillere çok görev düştüğünü vurguladı.
Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektiren Meclis üyeleri, Gevrek’e Ankara Büyükşehir Belediyesi yayınlarından “Fotoğraflarla Atatürk” ve “Bir Zamanlar Ankara” kitaplarını hediye ederek, kendilerini Çocuk Meclisi’nde görmekten büyük onur duyacaklarını ifade ederek, KSGM’den ayrıldılar.