Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Meclisi Üyeleri Bakan Eroğlu’nu Ziyaret Etti…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİ KABUL EDEN ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU: “SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ. SİZLERİN ÇOK İYİ YETİŞMESİ LAZIM” - ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI UMUT BAYRAKTAR: “EĞER ÇOK ÇALIŞIRSAK SİZLER DE BİZLERE YARDIM EDERSİNİZ GÜZEL TOPLUMLAR OLUŞUR”

20 Mart 2012 Salı 15:06
Çocuk Meclisi Üyeleri Bakan Eroğlu’nu Ziyaret Etti…

bakan_ziyaret_400_2_20032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkan ve üyeleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu makamında ziyaret etti.
 Bakanlık Makamı’nda Çocuk Meclisi üyelerini kabul eden ve tek tek hoş geldiniz diyen Bakan Eroğlu, konuklarını bakanlıkta görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Bakan Veysel Eroğlu, “Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Çok iyi yetişmeniz lazım.  Gelecek nesillere güveniyorum” dedi.   
Ziyarette Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar, arkadaşları adına Bakan Eroğlu’na kabulünden dolayı teşekkürlerini ileterek,
“Eğer bir inşaatın temelleri sağlam atılırsa o inşaat, en güçlü depremlerde bile sağlam kalır.  Bizler de geleceğin teminatları olarak eğer iyi yetiştirilirsek, çalışarak azimli olursak, sizler de bize yardımcı olursanız güzel toplumlar oluşur” diye konuştu.
          
-“GURUR DUYACAĞIMIZ BİR NESİL GELİYOR”Bakan Eroğlu konuklarına tek tek isimlerini sorarak, Meclis’te hangi görevlerde olduklarını ve büyünce ne olmak istediklerini sordu.
Çocuk Meclisi üyelerinin de astronottan doktora, bilgisayar yazılımcısından avukata kadar farklı mesleklere sahip olmak istediklerini bildirmelerini üzerine Bakan Eroğlu, “Gördüğümüz gibi gurur duyacağımız bir nesil geliyor. Bu nesillere makamlarımızı gönül rahatlığı içinde teslim edeceğiz. İnşallah sizler de bu büyük ideallerinize ulaşırsınız” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Bakanlık olarak çevreden havyan haklarına, ağaçlandırmadan yangınlara kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Çocuk Meclisi üyelerine bilgi verirken, konuklarının da öneri aldı sorularını yanıtladı.           
         
-BAŞKAN GÖKÇEK TARAFINDAN BİZE ARMAĞAN EDİLDİ”

bakan_ziyaret_400_3_20032012.jpg

Meclis Başkanı Bayraktar, Çocuk Meclisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kendilerine armağan edildiğini ifade ederek, “17. dönem Çocuk Meclisi olarak çalışmalarımızı kendimize ait binamızda sürdürüyoruz.  Daha önce de bizleri kabul etmiştiniz. Umarım bizler de sizleri bizim meclisimizde ağırlarız” dedi.
Çocuk korusu oluşturulması için yer talebinde bulunan Bayraktar’ın bu isteğini olumlu karşılayan Bakan Eroğlu, her yıl doğan 75 bin ile 80 bin çocuk kadar ağaç diktiklerini söyledi. Eroğlu, “Ağaçlandırma konusunda oldukça önemli çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl 80 milyon adet fidan dağıttık. Bu yıl da 700 milyon adet fidan üreteceğiz” dedi. 
“Su ayak izi kavramı”nın ne anlama geldiğini soran çocuklara Bakan Eroğlu “Bir şeyin üretiminden yok edilinceye kadar geçen sürece suyun ayak izi diyoruz. Elinizdeki bardağın üretiminden geldiği son noktaya kadar her türlü işlem için su gerekiyor. İçtiğiniz bir bardak meyve suyun üretiminden son aşamaya gelince kadar geçen sürede en az yedi sekiz bardak su harcanmıştır. İşte buna suyun ayak izi diyoruz” diyerek açıkladı.  

   “OKULLAR HAYAT BULSUN” KAMPANYASI 
Çocuk Meclisi üyelerinden birinin daha önce, “Okul bahçelerimiz yemyeşil olsun” diye mecliste karar aldıklarını, okul bahçelerinin otopark ve beton olmasını istemediklerini hatırlatıp “Bu konuda siz ne yaptınız?” diye soru yöneltmesi üzerine Bakan Eroğlu, “Biz zaten sizin aldığınız bu kararı Milli Eğitim Bakanı ile ciddiye aldık ve “Okullar Hayat Bulsun” kampanyası başlattık. Sadece bazı yerler beton olacak. Her taraf ağaçlarla yemyeşil olacak” karşılığını verdi.     
Ziyaretin sonunda Bakan Eroğlu’na Ankara resimleri albüm ile meclis çalışmalarının yer aldığı bir dosya takdim eden Çocuk Meclisi üyelerine Bakan Eroğlu da, içinde çevre kitapları, defter, şapka, tişört, bitki çayları olan sırt çantası hediye etti.Bakan Eroğlu, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.