ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ ÜNİVERSİTE YOLUNDA

-Çocuk Üniversitesi Tanıtım Programına Katılarak Çalışmalar Hakkında Bilgi Edinen Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, Böcek Şenliği Okulu (Böşo) Eğitim Programı İle Üniversiteye İlk Adımlarını Atmış Oldular

20 Mayıs 2013 Pazartesi 00:00
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ ÜNİVERSİTE YOLUNDA

-Çocuk Üniversitesi Tanıtım Programına Katılarak Çalışmalar Hakkında Bilgi Edinen Büyükşehir Belediyesi  Çocuk Meclisi Üyeleri, Böcek Şenliği Okulu (Böşo) Eğitim Programı İle Üniversiteye İlk Adımlarını Atmış Oldular

DSCN1436.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 18.Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Üniversitesi’nden ilk diplomalarını aldılar.

İlk olarak Mart ayında Çocuk Üniversitesi tanıtım programına katılarak çalışmalar hakkında bilgi edinen meclis üyeleri, Böcek Şenliği Okulu (BÖŞO) eğitim programı ile üniversiteye ilk adımlarını atmış oldular.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Ana Bilim Dalı’nın yürüttüğü BÖŞO programına katılan 18 meclis üyesi, gerek Prof. Dr. Cem Özkan’ın renkli anlatımıyla verdiği bilgiler, gerekse atölye çalışmalarının ardından böceklerle ekoloji eğitimlerinin ilk adımını tamamladılar. Bilimin öğretici, aydınlatıcı, bilinçlendirici ve aynı zamanda eğlenceli yüzüyle de tanışmış olan çocuklar, ilköğretim yıllarından üniversite deneyimi kazanmış oldular.

-BÖCEK KORKUSUNU YENDİLER, DİPLOMA ALDILAR

Böcekler konusunda farkındalık oluşturarak ekoloji bilincini geliştirmeyi ve bilimsel çalışmayı özendirmeyi amaçlayan programa katılan 10-12 yaş grubu meclis üyeleri, dünyada tanımlanmış 1 milyon 200 bin türdeki hayvanın 3/2’sini böceklerin oluşturduğunu öğrendiler. Pek çok ilgi çekici bilgiyi, büyük bir ilgi, merak ve zevke dinlediler; korkularını yenmek yönünde de önemli deneyimler kazandılar.

Böceklerin besin zincirindeki ve ekolojik denge içerisindeki yerini son derece çarpıcı örneklerle öğrenen meclis üyeleri, çizgi filmler, bahçe uygulamaları ve atölye çalışmaları ile unutulmaz bir gün geçirdiler. Böcek koleksiyonlarını inceleyen, plastik ve tahtadan yapılmış böcek çeşitleriyle tanışan, arıları, kelebekleri, karıncaları daha yakından tanıyan çocuklar,  yepyeni bilgiler edindiler.

Programın sonunda, öğrendikleri bilgileri ve deneyimlerini yaptıkları rengarenk resimlerle ifade eden meclis üyeleri, böcekleri taklit ederken hem renkli görüntüler oluşturdular hem de dokunarak, ellerine alarak korkularını yendiklerini görüp, mutlu oldular ve diplomalarını almaya hak kazandılar.

Prof. Dr. Cem Özkan’ın elinden diplomalarını alan çocuklar, Çocuk Üniversitesi programlarına devam edeceklerini belirterek, Özkan’ı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in armağanı olan meclis binasında yürüttükleri çalışmalarını izlemek üzere de davet  ettiler.

Meclis üyeleri ve Başkan Yardımcısı Göknur Aydar, günün anısı olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi yayınları ile Çocuk Meclisi tanıtım dokümanlarının yer aldığı çantayı takdim ederek,  diplomalarıyla birlikte fotoğraf çektirdiler.