03 Aralık 2015 Perşembe 10:05
ÇOCUK MECLİSİ'NDE SEÇİM HEYECANI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ'NİN 5 ARALIK CUMARTESİ YAPILACAK 21. DÖNEM ÜYELİK SEÇİMLERİNDE 2 BİN 600 ÇOCUK YARIŞACAK

cocuk.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin 5 Aralık Cumartesi günü yapılacak 21. Dönem üyelik seçimlerinde, çocuklar seçim heyecan yaşayacak. 2 bin 600 çocuğun yarışacağı seçimlerde, 150 kişiden oluşan Çocuk Meclisi'nin yeni üyeleri belirlenecek.
Dokuz ayrı merkezde 5 Aralık günü saat 10.30’dan itibaren başlayacak oy kullanma ve oy toplama sürecinde adaylar her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli görüntüler ve tatlı bir rekabet örneği sergileyecek. Çocuklar, başvuru formlarını teslim ettikleri adreste oy kullanacak.
Seçimler için bu dönem 2 bin 600 çocuk başvuruda bulundu. Çocuk Meclisi asil üyeliği için farklı bölgelerden gelerek seçim yarışına katılacak olan 9-14 yaş aralığındaki çocuklar, hazırladıkları pankartlar, afişler ve konuşmalarla propaganda yaparak en çok oyu almaya çalışacak.

-150 ASİL ÜYE SEÇİLECEK
Tüm bölgelerden gelecek oyların sayılmasının ardından belirlenecek 21. Dönem asil üyesi 150 çocuk, yapacakları ilk toplantıda, Başkanlık Divanı’nı belirleyecek.
20 yıldır, çocukların katılım hakkının temsilcisi olmaya devam eden Büyükşehir Çocuk Meclisi, kurulduğu 1995 yılından bugüne, Başkentteki çocukların güçlü sesi olmayı sürdürüyor.