Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ'NDEN UNICEF'E ZİYARET

Büyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun bir faaliyet programı sürdüren Meclis, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’i ziyaret etti.

28 Şubat 2013 Perşembe 00:00
ÇOCUK MECLİSİ'NDEN UNICEF'E ZİYARET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞAN, ÇOCUKLARIN SAVUNUCUSU KURUMLARI ZİYARET EDEREK, ÇOCUK SORUNLARINI DAHA YAKINDAN İZLEME VE ANLAMA FIRSATI BULUYOR

FFM_2281.JPGBüyükşehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun bir faaliyet programı sürdüren Meclis, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’i ziyaret etti.
Çocuklar için çalışan, çocukların savunucusu kurumları ziyaret ederek, çocuk sorunlarını daha yakından izleme ve anlama fırsatı bulan Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, UNICEF Türkiye, Çocuk ve Gençlik Katılımı Sorumlusu Nilgün Çavuşoğlu ile olan randevularında çocukların sesi olmaya, çocukların sesini duyurmaya devam ettiler.
Tüm dünya ülkelerinde çocukların maruz kaldığı açlık, hastalık ve yoksulluk problemleriyle mücadele eden, çocukların refahını artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren UNICEF’in Türkiye Ofisinde çok yakın bir ilgi ile karşılanan Çocuk Meclisi üyeleri, kendileri için hazırlanan UNICEF yayınları ve posterlerini alırken, Büyükşehir Belediyesi yayınlarından hazırladıkları çantaları da yetkililere armağan ettiler.
Başkan Umut Bayraktar ve komisyon temsilcisi 22 Meclis üyesi, kız çocuklarının en fazla sorun yaşadığı bölgelerden, Unicef’in Türkiye’deki çalışmalarına, 11 Ekim 2012’de kabul edilen Dünya Kız Çocukları Günü’ne yönelik faaliyetlerden, Afrika ve Suriye’deki çocuklara ulaştırılan yardımlara, çocukların en zor durumda olduğu ülkelerden, eğitim ve sağlığa kadar pek çok konuda hazırladıkları soruları yönelttiler, önemli bilgiler edindiler. FFM_2268.JPG
Çavuşoğlu, çocuk hakları konusunda Türkiye’de önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederken, Meclis Üyesi Duru Candansayar’ın engelli ve SP’li çocuklar için daha fazla okul yapılması, engelli çocukların sorunlarına daha fazla çözüm geliştirilmesi için UNICEF’in yürüttüğü çalışmalar hakkındaki sorusu üzerine de; engelli çocukların yaşamın her alanına tam katılımını çok önemsediklerini, engelleri kaldırmak hedefi ile okullarda ve tüm yaşam alanlarında daha iyi şartlar sağlanması için çalıştıklarını vurguladı.
Toplantının sonunda, günün bir anısı olarak UNICEF Türkiye’nin facebook sayfasına duygu ve düşüncelerini kaydettiren meclis üyeleri, Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendilerine armağanı olan ve Türkiye’de kendi müstakil binası olan tek ve ilk Çocuk Meclisi olarak, Genel Kurul Toplantılarını izlemek ve tecrübelerini aktarmaları için Nilgün Çavuşoğlu’nu Meclis’e davet ettiler.

ÇOCUK MECLİSİ'NDEN UNICEF'E ZİYARET
ÇOCUK MECLİSİ'NDEN UNICEF'E ZİYARET