15 Aralık 2015 Salı 12:30
ÇOCUK MECLİSİ'NİN 21. DÖNEM BAŞKANLIK DİVANI BELLİ OLDU

-20. DÖNEM ÇOCUK MECLİSİ BAŞKANI AYŞE DİLA KARAKAYA, KIYASIYA REKABETİN ARDINDAN, İKİNCİ KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ
-BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMİNDE, ÇOCUKLARIN TANITIM VE SEÇİM KONUŞMALARIYLA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

cocuk.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin 21. Dönem Başkanlık Divanı belli oldu. 20 yılı geride bırakan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde 5 Aralık'ta gerçekleşen yeni dönem üye seçimlerinin ardından Başkanlık Divanı seçimi heyecanı yaşandı.
20. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya, adaylar arasındaki tatlı rekabetin ardından ikinci kez başkan seçildi.
Çocuk Meclisi’ne seçilen 150 üyeden80’i, başkanlık için adaylıklarını açıklarken, gerek konuşmaları, gerekse hazırladıkları afiş ve pankartlarla, Meclis Salonu yine birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
İlk turda en yüksek oyu alan 15 aday, ikinci tur için yeniden yarıştı.
İkinci tur heyecanının ardından yeniden oy kullanan üyeler, tercihlerini belirterek, 6 kişilik Başkanlık Divanı'nı belirlemiş oldu.
20. Dönem Başkanı, Seviye Koleji öğrencisi, 2003 doğumlu Ayşe Dila Karakaya ikinci kez başkan seçilirken, gözyaşlarını tutamadı.
2005 doğumlu, Uluönder İlkokulu öğrencisi Taha Akkurt; 2005 doğumlu Doğa Koleji öğrencisi Fatma Damla Şentürk ve 2003 doğumlu, Hacı Sabancı Ortaokulu öğrencisi Merve Erdoğan başkan yardımcıları olurken, Mimar Kemal Ortaokulu öğrencisi 2003 doğumlu Ömer Batuhan Bazu ile Hacı Mustafa Tarman Ortaokulu öğrencisi 2005 doğumlu Ceren Hızlı, katipüye seçildi.
Komisyon tercihlerini de yaptıkları toplantının sonunda tüm üyeler ve yeni başkanlık divanı üyeleri birbirlerini tebrik ederek hatıra fotoğrafları çektirdi ve yoğun geçen bir seçim gününün ardından 20 Aralık Pazar günü yapılacak mazbata töreninde buluşmak üzere Meclis’ten ayrıldı.
Çocuklar, mazbatalarını aldıktan sonra, 21. Dönem Meclisi çalışmalarına ve komisyon toplantılarına başlayacak.