Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuklar “Gökyüzünün Çelik Kuşları”nı İnceledi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BATIPARK ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ, ZİYARET ETTİKLERİ TÜRK HAVA KURUMU MÜZESİ’NDE ANTİKA SAVAŞ UÇAKLARINI HAYRANLIKLA İNCELEDİLER

13 Şubat 2012 Pazartesi 14:11
Çocuklar “Gökyüzünün Çelik Kuşları”nı İnceledi…

thk_muze_400_2_13022012.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanındaki çocuk kulüplerinde hafta sonları bir başka güzel geçiyor. Eğlencelerden yarışmalara, tiyatrodan sinemaya pek çok etkinlikle üyelerine unutulmayacak deneyimler yaşatan merkezler, eğitim-öğretimi destekleyen faaliyetlere de öncelik veriyor.
Ankara’daki müzelere geziler düzenleyerek, öğrencilerin kitaplardan gördüğü bilgiyi unutulmaz kılan uzman kadrolar, gelecek nesil için zamanı daha kaliteli kılıyor.

thk_muze_400_3_13022012.jpg

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki 21 çocuk merkezinden biri olarak Batıkent’te 7-14 yaş arası çocuklara hizmet veren Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri de hafta sonları eğitmenleri ile birlikte çeşitli geziler düzenleyerek, keyifli anlar yaşıyor. Son olarak, Türk Hava Kurumu Müzesi’ni gezen üyeler, gökyüzünün en yaşlı “çelik kuşları”nı hayranlıkla seyrettiler.
Müzede, Türk Havacılık Tarihine ışık tutan havacıların anıldığı “İlkler” bölümü ile belge, fotoğraf ve nesneleri inceleyen Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri, çeşitli tip ve büyüklükteki savaş uçaklarını,  polis helikopterini, uçak motorlarını, pilot kıyafetleri ve çeşitli aksesuarı ilgiyle izlediler ve rehberlerinden bilgi aldılar. Müze içerisinde bulunan büyük kargo uçağı da çocukların ilgi odağı oldu. 
 Pilot kabini ve paraşüt kulesine de büyük ilgi gösteren çocukların mutluluğu, uçağa binme şansı da bulunca ikiye katlandı. Bol bol fotoğraf çektirerek geziyi ölümsüzleştiren çocuklar, gezi sonunda uçak ve havacılığa daha da meraklı bir şekilde çocuk kulübüne döndüler.