Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çubuk Hanım Lokali Tanışma Çayı…

- ÇUBUKLU KADINLARIN YOĞUN İLGİSİYLE AÇILIŞININ ARDINDAN 4 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE BULUŞMA ADRESİ HALİNE GELEN ÇUBUK HANIMLAR LOKALİ ÜYELERİ TANIŞMA ÇAYINDA BULUŞTU - TANIŞMA ÇAYINA KATILAN NEVİN GÖKÇEK: “BURADAKİ HANIMLAR KENDİLERİNİ SEVİYORLAR, KENDİLERİNE DEĞER VERİYORLAR” -ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEN: “MELİH GÖKÇEK’İN OLMAMASI ANKARA İÇİN BOŞLUK, YOKLUK, KITLIK OLUR”

11 Nisan 2012 Çarşamba 11:04
Çubuk Hanım Lokali Tanışma Çayı…

cubuk_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk’ta geçen Aralık ayında açtığı Hanımlar Lokali’nin onlarca üyesi, tanışma çayında bir araya gelerek, hem doyasıya eğlendiler hem kaynaştılar.
Açılışının ardından kısa sürede cazibe merkezi haline gelerek, üye sayısını 835 kişiye çıkaran Çubuk Hanımlar Lokali’nde düzenlenen tanışma çayına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve eşi Ayten Özden, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu ile Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Nazlı Ergül ve çok sayıda üye katıldı.
Çubuk Hanımlar Lokali Oyun Grubu çocuklarından 5 yaşındaki Ali Arda Atmaca’nın İstiklal Marşı’nı okumasıyla başlayan program, konuşmalarla devam etti.
İlk sözü alan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 13 yıllık siyaset hayatı boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’i her zaman, gece gündüz ihtiyaç sahiplerinin yanında gördüğünü dile getirdi.
-ÖZDEN: “BİR DAHA MELİH GÖKÇEK İLE BİRLİKTE YOL ALMAYA VAR MIYIZ?”
“Melih Gökçek’in olmaması Ankara için boşluk, yokluk, kıtlık olur” sözleriyle konuşmasını sürdüren Özden, hanımlara pozitif ayrımcılık yapılarak açılan Hanımlar Lokali için de Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Hanımlar Lokali dışında Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye verdiği hizmetleri de aktaran Özden, “İlçede asbestli borular vardı, su mırık gibi atıyordu, şu an dört dörtlük borular döşendi. Yolumuz berbat durumdaydı, 6 şeritli yol yapıldı. Hanım Lokali, Aile Yaşam Merkezi, BELMEK, BELTEK açıldı. Arıtma Tesisleri yapıldı. Melih Başkan sözlerini bir bir yerine getirdi, bunun için çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Özden’in salonda bulunan lokal üyelerine yönelttiği “Bir daha Melih Gökçek ile birlikte yol almaya var mıyız?” sorusu ise büyük alkış aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek de tanışma çayında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizlerin duyarlılığından dolayı çok mutluyum. 800 bayan arkadaşın buraya üye olması çok önemli. Çünkü buradaki hanımlar kendilerini seviyorlar, kendilerine değer veriyorlar” dedi. 
“KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN”
26 yıl boyunca çalıştığını ancak ne eşinden ne de çocuklarından teşekkür belgesi almadığını esprili bir dille aktaran Nevin Gökçek, şöyle konuştu:
“Bizim zamanımızda yoktu, biz treni kaçırdık. Siz sağlam adımlarla bineceksiniz bu trene. Kendinize zaman ayırın. ‘Bir insan kendine nasıl iyi bakar? Arkadaşlıkları, spor, sosyal faaliyetler ile kendine iyi bakar. Zaman ayırmakla kendine iyi bakar. Buraya geleceğiniz için evin işlerini tam manasıyla yapıyorsunuz hatta daha iyi yapıyorsunuz. Her şey dört dörtlük olsun diyorsunuz. Evde olunca insan rehavete kapılıyor. Ne kendine ne eve bir hayrı oluyor. Buraya gelenlerin çalışma disiplini oluyor.”
BELMEK kursunu da önemsediğine dikkat çeken Nevin Gökçek, “Her şey eğitimden geçiyor. Annelerin eğitimi çocuklar için de çok önemli. Kurslarımıza katılan annelerin çocukları gelip bize teşekkür ediyor. Ben 60 yaşındayım ve öğrenecek çok şeyim var” diye konuştu.
Lokallere en çok eşini, çocuğunu kaybetmiş ya da ailesinde problemleri olan kadınların geldiğini dile getiren Gökçek, “Buralar terapi merkezi. 800 kişiyi az buluyorum. Bütün Çubuklu hanımları bekliyoruz” dedi.
Nevin Gökçek, konuşmasının sonunda da tüm kadınları hayır yapmaya çağırarak, lokal üyelerinden bir “Gönüller Ordusu” kurmalarını isteyerek, önerilerde bulundu. Çubuk’taki ihtiyaç sahiplerinin araştırılmasını teklif eden Gökçek, engellisi olanın çocuğuna bir saat bakılabileceğini, huzurevine, Sevgi Evlerine yapılacak ziyaretlerle hem maddi hem manevi destekte bulunabileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından program oyun salonu çocuklarının jimnastik, kreş öğrencilerinin kısa bir gösterisi ile sürdü. Halkoyunları grubunu Azeri oyunu ardından, davetliler Lokal üyelerinden oluşan Türk Sanat Müziği korosunun şarkıları eşliğinde eğlendi.