Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇUBUKLU ÇOCUKLARDAN ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET

Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin çocuk kulübü üyeleri Beynam Köyü’nde bulunan Atatürk ve Kültür Evi’ni ziyaret etti.

28 Aralık 2012 Cuma 00:00
ÇUBUKLU ÇOCUKLARDAN ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET

Çubuklu Çocuklardan Atatürk Evi’ne Ziyaret

Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin çocuk kulübü üyeleri Beynam Köyü’nde bulunan Atatürk ve Kültür Evi’ni ziyaret etti

Çubuk Aile Yaşam Merkezi’nin Çocuk Kulübü üyeleri, Ankara’nın Başkent oluşu yolunda önemli bir tarihe tanıklık eden Bala İlçesi Beynam Köyü’ndeki Atatürk ve Kültür Evi’ni ziyaret etti.

cubuklu_cocuklar_ziyaret_1.JPG

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aile Yaşam Merkezleri 7’den 70’e bütün üyelerine dört dörtlük hizmet veriyor. Yetenekleri destekleyen kurslardan gezilere, eğlencelerden seminerlere kadar kültürel ve sosyal alanda boşluk bırakmayan merkezlerden Çubuk Aile Yaşam Merkezi de çocuklar öncelikli olmak üzere ilçenin ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Merkez idarecileri, önemli günlerde ise çeşitli gezi ve etkinliklerle gelecek nesillerin eğitimine katkı sunuyor. Atatürk'ün Ankara’ya gelişinin 93. yıldönümü nedeniyle Bala İlçesi Beynam Köyü’nde bulunan Atatürk ve Kültür Evi'ni ziyaret eden Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü’nün 45 üyesi, Başkent’in en kuzey noktası Çubuk’tan tarihi bir yolculuğa çıkarak, kentin güneyinde bulunan Bala İlçesi’nin Beynam Köyü’ne gittiler. Atatürk'ün 27 Aralık 1919'da Ankara’ya geldiğinde beraberindeki milli mücadele gönüllüleri ile birlikte kaldığı Beynam’daki evi gezen üyeler, Kurtuluş mücadelesinin manevi atmosferini hissederek, anlamlı bir gün yaşadılar.

Çocuklar, Atatürk ve ekibinin kaldığı odayı, Atatürk'ün kıyafetlerinden birebir uyarlanan giysileri, milli mücadelenin çeşitli aşamalarına ait resimleri, eskiye ait mutfak eşyalarını, Atatürk kütüphanesini ve toplantı salonunu büyük bir ilgi ile incelediler. Anı defterine duygularını yazan üyeler, Kurtuluş Savaşını tüm kahramanlarına ve Atatürk'e duydukları minnet ve sevgiyi sayfalara aktardılar. Bol bol fotoğraf çektiren üyeler, unutulmaz anılarla evlerine döndüler.

ÇUBUKLU ÇOCUKLARDAN ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET
ÇUBUKLU ÇOCUKLARDAN ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET
ÇUBUKLU ÇOCUKLARDAN ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET
ÇUBUKLU ÇOCUKLARDAN ATATÜRK EVİ'NE ZİYARET