Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Deprem Dede”den Çocuklara Tatbikat…

-TÜRK KIZILAYI BAŞ DANIŞMANI PROF. DR. AHMET METE IŞIKARA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİNE “DEPREM” GERÇEĞİNİ ANLATTI -ÇOCUKLARLA UFAK TATBİKATLAR YAPAN IŞIKARA’NIN, GENÇ NESİLLERE DEPREM SIRASINDA YAPILMASI GEREKENLERİ ESPRİLİ BİR ÜSLUPLA AKTARMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

07 Mart 2012 Çarşamba 11:05
“Deprem Dede”den Çocuklara Tatbikat…

depremdede_400_2_07032012.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezi üyeleri, “Deprem Dede” olarak anılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ile buluştu. Bir dönem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Genel Müdürlüğü’nü yapan Prof. Dr. Işıkara, deprem ile ilgili bilinmesi gereken A’dan Z’ye her şeyi mizansen bir şekilde gençlere aktardı.

depremdede_400_3_07032012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve kültürel projelerdeki öncülüğünü sürdürerek, çocukların eğitimine katkı sunacak önemli buluşmalara ev sahipliği yapıyor.
Deprem Haftası nedeniyle Türk Kızılayı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda bir araya gelen onlarca çocukla, deprem kuşağında önceden alınması gereken önlemler ve deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilerini paylaştı.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Batıpark Çocuk Kulübünün öncü olduğu deprem seminerinde Prof. Dr. Işıkara, çocuklara mizansen bir şekilde depremin ne olduğunu daha da akılda kalır şekilde anlattı.

depremdede_400_4_07032012.jpg

Türk Kızılayı’nı anlatan çizgi film ile başlayan program, sadece afetlerde, savaşlarda değil her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yanında olan kurum hakkında verilen bilgilerle devam etti. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Ankara’nın deprem kuşağında olmadığını, diğer illere kıyasla daha sakin bir yerde bulunduğunu açıkladı. Ancak yakın çevrelerde olan depremlerin Ankara’da da hissedildiği için deprem konusunda herkesin bilinçlenmesi, özellikle çocukların bu konuda daha bilgili olması gerektiğini söyleyen Işıkara, “İnşallah Ankara olarak büyük bir deprem ile karşı karşıya gelmeyiz” dedi. Asıl önemli olanın binaların doğru inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Işıkara, “Deprem değil, binalar insanları öldürüyor” dedi.

DEPREMİ ÇOCUKLARIN AKILLARINA KAZIDI
Çocuklarla olan şakacı tavırlarıyla salondaki herkesi gülümseten Prof. Dr. Işıkara, oluşturduğu mizansenler ve geçmiş dönemde dünyada ve Türkiye’de yaşanan depremlerin videoları ile görsel bir şov eşliğinde deprem konusunu çocukların akıllarına kazıdı. Depremden korunma yollarından da uygulamalı örneklerle anlatan Işıkara, küçük tatbikatlar yaptırdığı çocukların sorularını da yanıtladı. 
Söyleşi sonunda Gençlik ve Çocuk Şube Müdürü Ahmet Ali Yılmaz tarafından Prof. Dr. Işıkara’ya bir plaket takdim edildi. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Işıkara, hatıra fotoğrafı çekinirken de gülümsemesini eksik etmedi.