DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASI

09 Eylül 2015 Çarşamba 14:07
DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONASI

-LAS VEGAS'TA YAPILAN ŞAMPİYONADA RIZA KAYAALP EZELİ RAKİBİ KÜPBALI LOPEZ'İ YENEREK DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

-SERBEST STİL 125 KİLODA TAHA AKGÜL, 13 EYLÜL PAZAR GÜNÜ TÜRKİYE SAATİ İLE SABAHA KARŞI MİNDERE ÇIKACAK

mijain_vs_turco.jpgAmerika'nın Las Vegas şehrinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor güreşçilerinden Grekoromen Stil 130 kiloda güreşen Rıza Kayaalp, Dünya Şampiyonu oldu.
Rıo Olimpiyatları öncesinde kota mücadelesi veren A Milli Güreşçilerimizden Rıza Kayaalp, finalde ezeli rakibi Kübalı Lopez'i yenerek Dünya Şampiyonu oldu.
İlk müsabakasında Belarus rakibini 2-0, Avusturyalı ve sonrasında Ukraynalı güreşçileri aynı sonuçla 8-0 teknik üstünlükle yenen Kayaalp, yarı final müsabakasında Azeri güreşçiyi de 6-0 yenerek finale adını yazdırdı.
Yıllardır büyük çekişme içerisinde olduğu Kübalı Mijain Lopez Nunes ile final karşılaşmasına çıkan Rıza Kayaalp, bu kez şansızlığın da yenerek minderden 1-0 üstünlükle ayrılıp altın madalyanın sahibi oldu.
Şampiyona'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Selçuk Çebi'de Belarus'lu rakibini finalde 3-0 yenerek şampiyon olunca Türkiye Greko Romen Stilde, Takım halinde Rusya’nın ardından ikinciliği elde etti.
-TAHA, 13 EYLÜL PAZAR SABAHA KARŞI MİNDERDE

Öte yandan diğer bir madalya umudumuz Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor serbest stil güreşçilerinden dünya ve olimpiyat şampiyonu 125 kilo güreşçi Taha Akgül, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece müsabakalarını yapacak.