Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

EGO PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü personeline, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenen ve EGO’da görev yapan 811 memura, aldıkları eğitimin sonunda sertifika verilecek.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 14:30
EGO PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ 811 MEMURA, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLİYOR

ego_is_guvenligi_5.jpgBüyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü personeline, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriliyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında düzenlenen ve EGO’da görev yapan 811 memura, aldıkları eğitimin sonunda sertifika verilecek.
“Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları”, “ilk yardım”, “iş ekipmanlarının güvenli kullanımı”, “elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri”, “güvenlik ve sağlık işaretleri”, “tahliye ve kurtarma”, “iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü” gibi konularda verilen eğitimler, 2,5 gün sürecek.
İş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri tarafından verilen eğitimler hakkında konuşan EGO İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Mehmet Sütçü, bu eğitimlerin işçilere zaten verildiğini, ancak 1 Temmuz 2016’dan itibaren memurların da kapsama alındığını belirterek, “Biz de memur çalışanlarımıza bu eğitimleri veriyoruz” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında kuruluşların “az tehlikeli”, “tehlikeli” ve “çok tehlikeli” olmak üzere 3 sınıfa ayrıldığını, EGO’nun ise “az tehlikeli" sınıfa girdiğini anlatan Sütçü,şunları söyledi:
“Bu da 3 yılda en az bir defa ve en az 8 saat eğitim verme zorunluluğu anlamına gelmektedir. Ancak biz, her kademedeki memur çalışanlarımıza 12 saat bu eğitimi vermek üzere plan yaptık. Uzman arkadaşlarımız tarafından verilen eğitimin sonunda verilecek sertifikalar da memur çalışanlarımızın özlük dosyalarına konulacak.”

EGO PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
EGO PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
EGO PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
EGO PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ