Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

EGO ŞOFÖRLERİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan otobüs şoförlerine “İş sağlığı ve Güvenliği” ile ilgili eğitim semineri düzenlendi. Seminere katılarak belediye otobüs şoförleriyle bir araya gelen terör gazileri otobüs şoförlerinin empati yapmasını ve daha sabırlı olmalarını istediler.

18 Kasım 2014 Salı 14:25
EGO ŞOFÖRLERİNE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

-İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMİNERİ’NDE ŞOFÖRLERE;
“ERGONOMİ-ACİL DURUM EĞİTİMİ”, “ÖZÜRLÜLÜK, YETERSİZLİK, ENGELLİLİK NEDİR?”, “İLETİŞİM”, “İLKYARDIM”, “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ”, “ÖFKE VE ÖFKE KONTROLÜ” GİBİ KONULAR ANLATILIYOR
-SEMİNERE KATILAN EGO GENEL MÜDÜRÜ TAHİROĞLU:
“MOTİVASYONUNUZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. EĞER SİZ İYİ HİZMET VEREMEZSENİZ EGO’NUN YAPTIĞI YATIRIMLAR BİR ANDA BOŞA GİDER”

-SEMİNERİN İLK GÜNÜ TOPLANTISINA KATILAN TERÖR GAZİLERİ, OTOBÜS ŞOFÖRLERİ İLE BULUŞTU VE EGO ŞOFÖRLERİNDEN EMPATİ YAPMALARINI VE DAHA SABIRLI OLMALARINI İSTEDİ
-SEMİNERDE EGO ŞOFÖRLERİ DE YAŞADIKLARI SIKINTILARI ANLATTILAR


ego_sofor_egitim.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan otobüs şoförlerine “İş sağlığı ve Güvenliği” ile ilgili eğitim semineri düzenlendi. Seminere katılarak belediye otobüs şoförleriyle bir araya gelen terör gazileri otobüs şoförlerinin empati yapmasını ve daha sabırlı olmalarını istediler.
Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda başlayan ve 5 gün sürecek seminerde otobüs şoförlerinin bilinçlendirilmesi, iş kazalarının önüne geçilmesi gibi konular işlenerek Ankaralıların daha iyi toplu taşıma hizmeti alması amaçlanıyor. Seminere Ankara’da toplu ulaşımda görev yapan EGO şoförleri ile Hareket Memuru ve Bölge Müdürlüğü personeli katılıyor.
EGO Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerden biri olan BELKA AŞ tarafından düzenlenen seminerin ilk gününde EGO Psikoteknik Test Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Tülin Erginay, Psikolog Ebru Ergün, Ankara Büyükşehir Belediyesi BELKA A.Ş. İşyeri Hekimi Dr. Ahmet Mert, İş Güvenliği uzmanları Murat Oktay ve Didem Taylan EGO şoförlerine; “İş sağlığı ve güvenliği Ergonomi-Acil durum eğitimi”, “Özürlülük, yetersizlik, engellilik nedir?”, “İletişim”, “İlkyardım”, “İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi”, “Öfke ve öfke kontrolü” gibi konu başlıklarında bilgiler verdiler.

-EGO GENEL MÜDÜRÜ TAHİROĞLU: “ÇALIŞMALARIMIZDA
ÇOK DİKKATLI OLACAĞIZ”
EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu seminerde yaptığı konuşmada EGO şoförlerine “durakta durmamak”, “servis saati ihlali”, “tehlikeli araç kullanmak”,”güzergah değişikliği”, “yolcu-şoför ilişkileri” gibi güncel konularda uyarılarda bulundu.
Tahiroğlu öncelikle, uluslar arası ödül alan “EGO Cep’te” sistemine verdiği öneme vurgu yaptı ve şunları söyledi:
“Belediyenin en zor hizmet alanını yerine getiriyorsunuz. 7’den 70’e her türlü kesime hitap ettiğimiz bir hizmet sektöründesiniz. Sizin motivasyonunuz bizim için çok çok önemli. Siz başarılı olmazsanız, siz gerekli performansı göstermezseniz, biz kurumsal anlamda ne kadar çok çaba sarfetsek de maalesef bir şey ifade etmez.
Duymuşsunuzdur, uluslararası bir ödül aldık; ‘EGO Cep’te ile ilgili…‘EGO Cep’tenin esas unsuru sizlersiniz, siz bir iş yapmazsanız, Türkiye’de bir ilk olarak ifade ettiğimiz, dünyada da erişimiz açısından bu kadar nadir uygulamalardan bir tanesi maalesef askıda kalır… Sizler bizler için çok önemlisiniz, çalışmalarımızda çok dikkat edeceğiz.”

-“KESİNLİKLE GÜZERGAH DEĞİŞTİRMEYİN”
“Motivasyonunuz bizim için çok çok önemli” diye konuşan Tahiroğlu, şöyle devam etti:
“Biz sizin motivasyonunuz için elimizden gelen bütün işlemleri, tüm unsurları, tüm süreçleri işletmeye devam edeceğiz. Buna karşın bazı arkadaşlarımız hala ‘servisi bir an önce bitirip gideyim’ diyorsa, güzergah ihlali yapıyorsa bunu anlamak mümkün değil. EGO Cep’te kullanan vatandaş durakta bekliyor, 5 dakika var yazıyor, bir bakıyorsunuz arkadaşımız güzergahı değiştirmiş 5 dakika gitmiş… Kurumsal anlamda da yaptığınız uygulama başarısız oluyor. Akıllı kart uygulaması bir arkadaşımızın hatasıyla bir hamlede yıkılabiliyor. Bu olmayacak. Biz sizi bu kadar düşünüyorsak, siz de görevinizi en iyi şekilde yerine getireceksiniz.”

-SEMİNERİN SÜPRİZ KONUĞU GAZİLER...
Bu arada seminerin sürpriz konukları ise Türkiye Gaziler Vakfı yöneticileri ile terör gazileri oldu. Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Levent Demir, Türkiye’nin şehitler ve gaziler sayesinde elde edilen milli birlik ruhu ile ayakta durduğuna dikkat çekti. Demir şöyle devam etti:
“Gazilerimizin, bu feda makamının sahiplerinin, biraz daha ihtimama ihtiyaçları var. Çünkü bu vatan uğruna uzuvlarını feda eden bu insanlar, toplumda dışlanmışlık duygusunu hissetmemek için her zaman insanların arasında bulunmaya gayret ediyorlar. Sizlerden tek ricam; Günde yüzlerce kilometre yol yapan insanlarsınız, tabi ki göreviniz gereği binlerce insanla muhatap oluyorsunuz. Ama neticede karşınızda kolunu, bacağını, gözünü kaybetmiş insanlar var. Bunlara sahip çıkalım. Eğer bizler de onlara sahip çıkmazsak onlar tamamen kendilerini dışlanmış hissedecekler. Bizlere onlara sahip çıkmak düşüyor, milli birliğimiz için gazilerimize sahip çıkalım.”

-GAZETECİ-YAZAR NURAY BAŞARAN:
"GAZİLERİ ANLAMAK İÇİN ONLARIN PENCERESİNDEN
BAKMAK GEREKİR"
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Gazeteci-Yazar Nuray Başaran da, Gazilerin bu ülkenin birliği bütünlüğü adına hayatlarını hiçe saydıklarını belirterek, “Aslında önce kendimizi onların yerine koymanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Onların hikayeleri beni çok etkiliyor, sizleri de etkileyeceğini düşünüyorum. Şu anda size dünyanın en pahalı elması kaşıkçı elmasını verseler vücudunuzu hangi uzvunu verirsiniz. Eminim ki hiçbir vücudunuzu feda etmezseniz. Ama bu gaziler vatan ve bayrak için savaşıyorlar. Biz de bu sayede rahat ve huzur içinde uyuyoruz. Dolayısıyla bu kişileri anlamak için önce bu pencereden bakmak gerekir” diye konuştu.
Başaran, Güneydoğu’da öldü sanılarak morga kaldırılan ve iki gün sonra yaşadığı anlaşılan bir gaziyi de bu kürsüye davet etti ve “Bunları yaşayan bir insanın psikolojisini düşünerek gazilerimizi anlamınızı rica ediyorum” dedi.
1992 yılında terör gazisi olan Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Ankara Şube Başkanı Üstünel Midiliç de yaşadığı olaylarla ilgili anlatımlarda bulunduktan sonra geçtiğimiz günlerde bir EGO şoförü ile bir gazi arasında yaşanan tartışmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Midiliç şöyle konuştu:
“Gazilik kart göstermek değil.. Uzvu olmayan bir insan ya özürlü, ya gazidir. Hoş olmadı, iş uzatıldı bir takım şeyler oldu. Bizler sizlerden fazla bir şeyler istemiyoruz, sadece saygı ve anlayış istiyoruz. Ben kendimi bile bile dağda vurulmadım, vatan için vuruldum. Sizlerden istirham ediyorum, bazı olaylar olunca hoşgörülü davranırsanız minnettar oluruz. ”