11 Mayıs 2015 Pazartesi 16:30

Büyükşehir’den Engelliler Haftası Etkinlikleri
Engelliler HaftasıBüyükşehir’in “10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası” sebebiyle Düzenlediği Etkinliklerin İlk Gününde Resim ve El Sanatları Sergisi Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Açıldı
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS), “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle ortaklaşa düzenlediği resim ve el sanatları sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, bazı bürokratlar ve Engelliler Merkezi üyeleri, serginin açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi.
Engelli vatandaşların yaptıkları birbirinden güzel ve özel ürünler ise yoğun ilgi gördü. Açılışta yapılan konuşmalarda, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da yaşamını sürdüren engellilere yönelik çok özel hizmetler sunduğunu belirtildi. Asansörlü araç, evde temizlik, sağlık, bakım ve onarım, tatil imkanı vb. gibi hizmetlerden bahsedildi.
Planet Aile Yaşam Merkezi’nin engelli üyelerinden oluşan dans topluluğunun gösterisi vatandaşların büyük ilgisini çekti. Sergide, engellilerin yaptığı yağlı boya tablolar, ahşap boyama tepsiler ve çeşitli takılar ise büyük beğeni topladı.