30 Ekim 2014 Perşembe 08:57
ERMENEK'TEKİ MADEN KAZASI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN 25 PERSONEL, 5 ARAÇ VE 1K-9 KURTARMA KÖPEĞİNDEN OLUŞAN KURTARMA EKİBİ ANKARA’DAN ERMENEK’E DOĞRU YOLA ÇIKTI

ermenek maden kazasıKaraman'ın Ermenek İlçesi'nde özel sektöre ait bir maden ocağında meydana gelen yer altı kaynak suyu patlaması nedeniyle suyla dolan ocakta mahsur kalan 20 işçiyi kurtarmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nden uzman bir ekip Ermenek’e doğru yola çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında ocakta mahsur kalan işçileri kurtarmak için 5 araç, 25 personel ve 1 K-9 özel eğitimli köpekten oluşan arama-kurtarma ekibinin Ankara’dan Ermenek’e hareket ettiğini bildirdi.
Deprem, yangın, sel, boğulma ve maden kazalarında eğitimli, uzman ekipleri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, son olarak Soma’daki maden faciasında da bölgeye arama-kurtarma ekipleri göndermişti.