Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

FESTİVAL COŞKUSU 16 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Başkentlilerin büyük bir heyecanla beklediği festival coşkusu yine muhteşem konserler, hesaplı alışveriş imkanı, çocuklar için eğlenceli aktiviteler, yepyeni sürprizlerle 16 Haziran Pazar başlıyor.

16 Haziran 2013 Pazar 00:00
FESTİVAL COŞKUSU 16 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, BU YIL ALTINCISINI DÜZENLEYECEĞİ “BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ”, PETEK DİNÇÖZ VE KUTSİ’NİN VERECEĞİ KONSERLERLE AKM (ESKİ HİPODROM) ALANI’NDA KAPILARINI AÇIYOR.

-7 TEMMUZ’A KADAR SÜRECEK FESTİVAL BOYUNCA BİRBİRİNDEN ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK.

-FESTİVAL ALANINDA BAŞKENTLİLER, HEM HESAPLI ALIŞVERİŞİ HEM DE EĞLENCEYİ BİR ARADA BULACAKLAR.

buyukankfestivali_3.jpgBaşkentlilerin büyük bir heyecanla beklediği festival coşkusu yine muhteşem konserler, hesaplı alışveriş imkanı, çocuklar için eğlenceli aktiviteler, yepyeni sürprizlerle 16 Haziran Pazar başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği“Büyük Ankara Festivali”ninaltıncısı Başkentlilerle buluşuyor. Festival alanı kapılarını, her zaman olduğu gibi yine AKM (eski Hipodrom) Alanı’nda ziyaretçilere açacak. Festivalin ilk akşamında Petek Dinçöz ve Kutsi, muhteşem bir müzik ziyafeti sunacak.
Başkentlilere hesaplı alışveriş imkanı veren 2. Shopping Fest’in 14 Haziran’daki açılışının ardından, yaz aylarını şenlendiren, kültür ve sanatsal etkinliklerin buluşma adresi olan geleneksel Büyük Ankara Festivali de hızla start alıyor. Ankara’yı yarından itibaren 22 gün boyunca kültür ve sanatın da başkenti yapacak “6. Büyük Ankara Festivali” ile Başkent’te yaz günleri gündüz alışveriş ve çeşitli aktiviteler, akşam saatlerinde muhteşem eğlenceler ve konserlerle geçecek.
-GIDADAN GİYİME İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ İMKANI
Shopping Fest’in tüm Ankara’yı saran alışveriş rüzgarını AKM Alanına taşıyacak olan Büyük Ankara Festivali’nde, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için satış sokakları ve büyük çadırlar yer alacak. Başkentliler özel olarak alanda birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı bulacak.
AKM alanına yayılan festivalde sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenecek. Bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek’ten ASKİ’ye, İtfaiye’den Fen İşleri’ne, EGO’dan Sosyal Hizmetlere kadar pek çok birimi sürpriz ve ilgi çekici sunumlarıyla ziyaretçilere bilgi verecek.
-ÇOCUKLARA MUHTEŞEM EĞLENCELER
Festivalin en mutlu konukları yine çocuklar olacak. Festival alanının her bir köşesinde çocuklar için ayrı bir eğlence ayrı bir sürpriz yer alacak. Alanda kurulacak “yüz boyama, kum boyama çadırları, şişme ve elektronik oyun grupları, Garfield şov, Şirinler Köyü, Caillou Kasabası, Sizinkiler Kasabası, Kukla Otobüsü” çocuklar için eğlencenin buluşma adresi olacak. Animasyon grupları ve palyaço ekipleri gün boyu değişik aktiviteler ile çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak.
Gençler ve ruhu genç kalanlar ise rengarenk bir ortamda yaz aylarının tadını çıkarma imkanı bulacak. Uluslararası dans toplulukları, Nalmes Çerkez Dans Grubu, Danimarka’dan Mr. Baloon şov, Ukrayna’dan İllüzyon Roman, Bıçak Şov ve Güçlü Adamlar, Çin akrobatları ile kostümlü kanguru bacak şov ve Power Extreme şov ise performansları ile alandaki heyecanı artıracak.
Festival’in en büyük eğlencelerinden biri de Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen düğün şöleni olacak. Bu yılın rakamlarıyla orantılı olarak 213 çiftin düğün şöleni, muhteşem bir kutlamaya sahne olacak.
-HER AKŞAM BİR KONSER
Büyük Ankara Festivali ile Başkent geceleri her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden ünlü sanatçıların konserleriyle geçecek. Petek Dinçöz ve Kutsi’nin 16 Haziran gecesi açılış konserini vereceği konserler 17 Haziran’da Emre Aydın, 18 Haziran’da Aşkın Nur Yengi ve Ferhat Göçer, 19 Haziran’da Mustafa Ceceli ile Tuğba Özerk, 20 Haziran’da Sevcan Orhon ve Alişan ile devam edecek. Festival boyunca, birbirinden ünlü pek çok sanatçı sahne alacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in çocukları yine çeşitli hediyeler ile sevindireceği festival korteji ile de alandaki pek çok farklı aktivite festivale damga vuracak.