Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Fomget, Ödülleri Topladı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN HALKOYUNLARI TOPLULUĞU (FOMGET) YİNE İSMİNİ BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNE YAZDIRDI

07 Mart 2012 Çarşamba 11:08
Fomget, Ödülleri Topladı…

fomget_400_2_07032012.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin ünü dünyaya yayılan halkoyunları topluluğu FOMGET, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Ankara Halk Oyunları Yarışmasında da ödülleri topladı.
Antalya yöresiyle yarışmaya katılan Minikler ve yine Antalya yöresiyle yarışan Büyükler, Stilize dalda birincilik kazanarak, bölge elemelerine katılmaya hak kazandı.
Türkiye ve Başkent Ankara’yı Fransa, İsveç, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Tayvan, Kazakistan, Avusturya, Güney Kore ve İsrail’de düzenlenen festivallerde başarıyla temsil eden, ulusal ve uluslar arası pek çok ödül kazanan Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Topluluğu (FOMGET) yine ismini birincilik kürsüsüne yazdırdı.
Türkiye Halkoyunları Federasyonu’nun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda organize ettiği Ankara Grup Elemeleri yoğun bir ilgiyle gerçekleşti. Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi FOMGET’ten sekiz ekip katıldı.
Minikler-Stilize Antalya, Yıldızlar-Geleneksel Van ve Stilize Elazığ, Gençler-Düzenlemesiz Van, Büyükler-Stilize İzmir, Antep, Trabzon ve Antalya yöreleri ile yarışan FOMGET,  Türkiye’nin dört bir tarafından estirdiği Anadolu rüzgarı ile izleyenlerden büyük beğeni topladı. Minikler-Stilize Antalya ile Büyükler Stilize Antalya ekipleri yarışma sonunda kupayı hak ederek, bölge yarışmasına katılmaya hak kazanırken, diğer başarılı ekiplerden Yıldızlar-Stilize Van ikinci, Gençler-Stilize Van üçüncü, Büyükler Stilize İzmir üçüncü, Yıldızlar-Stilize Elazığ ise dördüncü oldu.