Gençlerin Buluşma Adresi: Gençlik Merkezleri…
- Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezleri, Güvenli, Modern, Çağa Ayak Uyduran Yapısı Ve Birçok Aktiviteyi Tek Çatı Altında Yürütme Özelliğiyle 90 Bin Gencin Buluşma Noktası Oldu - İlki 2003 Yılında Altındağ’da Hizmete Açılan Gençlik Merkezleri, Yıllar Geçtikçe Kent Genelinde Yaygınlaştırılarak, 13 Ayrı Merkezi Noktaya Kuruldu - Başkan Gökçek: “Ankara Nüfusunun Üçte Birini Oluşturan 15-24 Yaş Arası Genç Nüfusu Sokaklardan, Kahve Köşelerinden, Oyun Salonlarından Kurtaracak Projeleri Hayata Geçirmeyi, Bir Görev Ve Önemli Bir Hizmet Olarak Gördük”
18 Mayıs 2010 Salı 02:07Büyük kentlere yaşanan yoğun göç, teknolojinin denetimsiz kullanımı, sınırsız tüketim çılgınlığı, gençler arasında sosyal ve kültürel çatışma, yabancılaşma ve yozlaşmaya yol açabiliyor, suç işleme oranlarını arttırıyor ve uyuşturucu bağımlığını yaygınlaştırıyor.
Eğitimde önemli bir yeri olan okullara takviye olarak, kültür, sanat ve spor merkezlerine duyulan ihtiyaç da bu koşullarda daha da belirginleşiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2003 yılında ilkini Altındağ’da açtığı ve yıllar geçtikçe kent geneline yaygınlaştırdığı “Gençlik Merkezleri”, gençleri boş zamanlarını değerlendirebilecekleri güvenli, modern, çok amaçlı bir çatı altında buluşturuyor.
- “GENÇLERİ KAHVE KÖŞELERİNDEN
KURTARACAK BİR PROJE”
Sadece alt ve üst yapıya yönelik değil, her kesimden insana yaptığı sosyal ve kültürel hizmetlerle birçok ödül alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çatısı altında yürüttüğü projelerle sosyal belediyecilik alanında da Türkiye’de bir numara olmayı sürdürüyor. Gençler için en iyisini yapmak hedefiyle çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi’nin, hem bedenen hem zihnen iyi yetişmiş, geleceğe olan inancı sağlam bir genç nesil için açtığı gençlik merkezlerinden yaklaşık 90 bin üye yararlanıyor.
Ankara nüfusunun üçte birini oluşturan 15-24 yaş arası genç nüfusu sokaklardan, kahve köşelerinden, oyun salonlarından kurtaracak projeleri hayata geçirmeyi, bir görev ve önemli bir hizmet olarak gördüklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Sorumluluklarının bilincinde, kendine güveni olan, kültürel değerlerine bağlı bir gençlik, yarınlarımızın teminatı olacak, ülkemizi, gelişmiş ülkeler arasında bir yıldız gibi yükseltip yaşatacaktır” dedi.
- “DAHA HUZURLU BİR BAŞKENT İÇİN”
Gençlik Merkezlerinde, çağın gerekliliği olan bilgisayardan diksiyon kurslarına, okuma salonlarından spor bölümlerine kadar birçok alanda hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Sağlıksız toplum, sağlıksız ve kötü ortamlarda yetişen bireylerden oluşur. Biz de daha sağlıklı ortamlar oluşturmak, daha çok okuyan, düşünen, üreten bir toplum ve daha huzurlu bir Başkent için gençlik merkezlerimizi gençlerimizin hizmetine soktuk. Her birinden binlerce üyenin yararlandığı bu merkezlerde, gençlerimiz boş zamanlarını değerlendiriyor, oyun salonlarında gönüllerince eğleniyor, spor yapıyor, birçok kursa katılarak kendini geliştirebiliyor.”
- HAFTANIN YEDİ GÜNÜ AÇIK
Ankara genelinde, 13 noktada bulunan merkezler, 15 -24 yaşları arasındaki gençlere hizmet veriyor. Bazı gençlik merkezlerinden 24 yaş üstü kişiler de yararlanabiliyor. Haftanın 7 günü açık olan merkezler, gençlerin buluşma noktası ve eğlenceli saatler geçirdikleri nezih mekanlar olarak yoğun ilgi görüyor. 16 bin 589 üyeye sahip Sincan Gençlik Merkezi, 24 yaş altı ve üstü gençlerin en çok ilgi gösterdiği merkez olarak dikkat çekiyor. Merkezde bulunan kapalı yüzme havuzu, voleybol ve futbol alanı gençlerin çekim alanı olurken, Altındağ ve Mamak gençlik merkezleri ise en çok üyeye sahip gençlik merkezleri arasında yerini alıyor.
-ÇEŞİT ÇEŞİT AKTİVİTE
Bilgisayardan voleybola, halk oyunlarından müzik kurslarına, gezilerden pikniğe kadar çok çeşitli alanlarda gençlere yönelik faaliyette bulunan gençlik merkezlerinde gençlere uzman sosyolog , psikolog, spor eğitmenleri ile toplumsal yaşamın gerektirdiği sorumluluklarının bilinci verilirken uyuşturucu, kapkaç, sigara ve alkol, sağlık gibi konularda sık sık eğitim seminerleri düzenleniyor.
Sinema, spor salonlarının, yüzme havuzlarının bulunduğu merkezlerde gençlere yönelik etkinlikler şunlar:
“Bilgisayar (İnternet), bilardo, masa tenisi, masa futbolu, air hokey, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, satranç-abalone, diksiyon, İngilizce, film, tiyatro, bağlama, ud, gitar, ney, flüt, sağlık hizmetleri, yüzme, halk oyunları, gezi ve piknikler, rehberlik ve danışmanlık hizmetler, verilmektedir. Ayrıca spor turnuvaları düzenlenmektedir.”