Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gençlik Parkı’nda Cumhuriyet Coşkusu…

Cumhuriyet’in 86. Yıldönümü, Ankara Büyükşehir Belediyesi İle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ortaklaşa Düzenlediği ‘Cumhuriyet Bayramı Konseri’yle Kutlandı -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kapsamında Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda Düzenlenen Etkinliğe Katılan Başkan Melih Gökçek: “Cumhuriyet’e Layık Faaliyetlerimizi Yürütmek İçin Elimizden Gelen Tüm Gayreti Gösteriyoruz”

28 Ekim 2009 Çarşamba 14:56
Gençlik Parkı’nda Cumhuriyet Coşkusu…

1.gif

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in kuruluşunun 86. yıldönümü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği “Cumhuriyet Bayramı Konseri” ile kutlandı. Tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan Gökçek, “Cumhuriyet’e layık faaliyetlerimizi yürütmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.
 Gençlik Parkı içindeki Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile çok sayıda Başkentli katıldı. 

2.gif
 Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun birbirinden güzel şarkı ve gösterileriyle davetlilere Cumhuriyet coşkusu yaşatılan geceyi, Başkentli vatandaşlar da ilgiyle izledi. 
 Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiği konserde bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Cumhuriyetimizin 86. yıldönümü hepimize kutlu olsun diyorum. 86 yıl önce Atatürk bizlere Cumhuriyet’i hediye etti” dedi.

-“ATATÜRK BURAYI GÖRSE ÇOK MUTLU OLURDU”

Başkentlilerin yoğun alkışları arasında konuşmasına devam eden Başkan Melih Gökçek, konserin verildiği salonun da eskiden açık hava tiyatrosu olarak hizmet verdiğini, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıp yeniden inşa edilerek, kapalı bir hale getirildiğini ve Türkiye’nin en modern tiyatro salonu olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği ‘Cumhuriyet Bayramı Konseri’nin yapıldığı Salonun bulunduğu Gençlik Parkı’nın da baştan sona yepyeni ve modern bir görüntüye kavuştuğunu anlatan Başkan Gökçek, “İnanıyorum ki Gençlik Parkı’nın yapılışına ilk emir veren Atatürk bugün sağ olsaydı ve burayı görseydi, gerçekten mutlu olurdu” diye konuştu.

-CUMHURİYET’E LAYIK ÇALIŞMALAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Cumhuriyet’e layık faaliyetlerini yürütmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Bu yıl itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi 2009 Avrupa Ödülü’nü aldı. Avrupa Ödülü, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından bir kente verilebilecek en büyük ödül. 4 ayaktan oluşuyor. 4’üncü ve son ayağı da Avrupa Ödülü. Biz 4 ödülün 4’ünü de 8 yıl içerisinde aldık. Bu, Ankara’nın nasıl geliştiğini ve Cumhuriyet’e ne kadar layık olan bir kent olduğunu açıkça ortaya koyuyor. İnşallah el birliğiyle çok daha ilerilere gideceğiz. Bir kez daha Cumhuriyetimizin 86. yıldönümü kutlu olsun diyor ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.
 Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından salonu dolduran Başkentliler zengin repertuarlı muhteşem konseri izleyerek, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Gençlik Parkı’nda yaşadılar.