Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Gıda Alerjenleri Eğitimi” Semineri…

-Halk Ekmek Fabrikası İle Hacettepe Üniversitesi’nin Ortaklaşa Düzenlediği ve Gıda Alerjileri Konusunda Bilgilerin Aktarıldığı Seminerin Açılışını Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar Yaptı -İlkbahar : “Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Olarak, Önemli Bir Projeye Katkıda Bulunmaktan Mutluluk Duymaktayız”

24 Mart 2011 Perşembe 07:03
“Gıda Alerjenleri Eğitimi” Semineri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, gıdanın alerjik reaksiyona yol açan parçası olan “Gıda Alerjenleri” konusunda eğitim semineri düzenliyor. 

1.JPG
Halk Ekmek Fabrikası’nda iki gün boyunca sürecek ve tüm çalışanların katılacağı “Gıda Alerjenleri Eğitimi” seminerinde, genellikle protein yapısında bulunan ve büyük bir kısmı pişirildikten sonra veya sindirim kanalında parçalandıktan sonra bile alerjiye neden olabilen alerjenlere ilişkin, bilgilendirme ve uygulamalı eğitim verilecek.
Avrupa Birliği 6. Çerçeve Programı tarafından desteklenen, MoniQA projesi kapsamında Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Eurofins (Almanya) ve Campden BRI (İngiltere) kuruluşları ile birlikte verilen seminerin açılışını Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar yaptı.
Seminerin açılışında konuşan İlkbahar, Halk Ekmek Fabrikası’na ilişkin bilgiler verdi. Ekmeği, sağlıklı koşullarda ucuz, hijyenik, kaliteli ve el değmeden ürettiklerini belirten Ali İlkbahar, “Fabrikamız, piyasadaki ekmek fiyatlarının dengelenmesinde önemli bir unsur olarak yer tutmuş, doğal afet anlarında seyyar fırınlar ile afetzedelere yerinde sıcak ekmek üreterek, yardım elini uzatan birimlerden biri olmuştur” dedi.
Gıda Alerjenleri konusunda eğitim verilecek olan seminere ilişkin de değerlendirmede bulunan Ali İlkbahar, “Bilindiği gibi alerjik reaksiyonlar insan hayatını etkileyen çok önemli bir olgudur. Her yıl milyonlarca insan gıdalara karşı alerjik reaksiyonlar vermektedir” diye konuştu.
Avrupa Birliği uyum süresince konu ile ilgili mevzuat düzenlemeleri yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası olarak önemli bir projeye imza attıklarını kaydeden İlkbahar, “İlerleyen zamanlarda düzenlenecek olan bu tür projelere destek vermeye gayret edeceğiz. Bu çalışmalarda yer alan Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerine, yurt dışından MoniQA projesi kapsamında katılan değerli hocalarımıza teşekkür ederiz” dedi.

2.jpg
Halk Ekmek Fabrikası Konferans Salonu’nda verilen ve iki gün sürecek olan “Gıda  Endüstrisi ve Alerjenler: Mevzuat, analiz ve Risk Yönetimi” konulu seminere tüm fabrika çalışanları katılacak.