Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Gölbaşı’ndaki Yol İçin Anket

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KONYA YOLU’NUN GÖLBAŞI’NDAN GEÇEN BÖLÜMÜNÜN YENİDEN DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ ANKET YAPIYOR -ANKET TIR’INDA BAŞKENTLİLER, YOLUN VİYADÜK YA DA HENZEMİN GEÇİT ŞEKLİNDE DÜZENLENMESİ İLE İLGİLİ TERCİHTE BULUNUYOR -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE YOLDAKİ ÇALIŞMALARINI, BAŞKENTLİLERİN TERCİHİ DOĞRULTUSUNDA YAPACAK

08 Haziran 2011 Çarşamba 04:10
Gölbaşı’ndaki Yol İçin Anket

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Konya Yolu’nun Gölbaşı ilçesinin tam ortasından geçen ve büyük sıkıntılara neden olan bölümünün düzenleme çalışmaları ile ilgili bölge sakinleri arasında anket yapıyor.
 Konya Yolu’nun Gölbaşı’nın içinden geçen yolun viyadük üzerinden geçirilmesi veya hemzemin geçit haline getirilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ankete Başkentlilerin de ilgisi büyük oluyor. Anket sonucuna göre yoldaki düzenleme çalışmalarına yapacak olan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilçenin yıllardır en büyük sorunu olan ve çözüm için bekleyen problemini de bölge halkının tercihi doğrultusunda halledecek.

-BÖLGE SAKİNLERİ ÇALIŞMALARA IŞIK TUTACAK
 Gölbaşı ilçesine gelen referandum TIR’ında yapılan ankette Başkentlilere, şeklinde soru sorularak, ilçe halkının tercih belirtmesi isteniyor.
 Mobil referandum TIR’ına gelerek Gölbaşı yolu için düşünülen viyadük ya da henzemin geçit düzenlenmesi ile ilgili maket çalışmalarını inceleme imkanına da sahip olan bölge sakinleri, elektronik anketteki “Gölbaşı ilçesinden geçen trafiğin düzenlenmesi için yolun viyadük üzerinden mi geçirilmesini istersiniz, henzemin geçit haline getirilmesini mi istersiniz?”  sorusuna cevap vererek, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı yol düzenlemelerine ışık tutacaklar.

-BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR DEMOKRASİ ÖRNEĞİ DAHA

2.jpgAnket sonucunda vatandaşın en çok istediği tercihe göre,  Konya Yolu’nun en sorunlu bölgesi Gölbaşı Yolu’nda yeni düzenleme yapacak ve büyük bir çalışmaya daha imza atacak olan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yolun viyadük olarak düzenlenmesi durumunda, alt kısımda oluşacak olan boş alanların otopark ve sosyal donatı olarak değerlendirilmesinin düşünüldüğünü de belirttiler.
 Vatandaşların ankete yüksek derecede katılımının sevindirici olduğunu belirten yetkililer, Gölbaşı ilçesinden geçen ve trafik açısından tehlikeli olan yolun yeniden düzenlenmesinde orada yaşayan, sıkıntıları en iyi bilen bölge sakinlerinin, en doğru kararı vererek, uygulamalarına ışık tutacaklarını söylediler.
 Referandum TIR’ı, Gölbaşı Ankara Caddesi’nde konuşlandığı yerinde 12 Haziran 2011 Pazar gününe kadar kalarak vatandaşlardan görüş almaya devam edecek.

-ANKETE KATILAN BAZI VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ

3.jpg

Mobil referandum aracına gelerek elektronik ortamda soruları cevaplayan Başkentliler, yapılacak yol çalışması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin anket yapmasından duydukları memnuniyeti belirttiler.

Adnan Özdemir (47) : Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini her zaman takdir ettim. Bütün çalışmalarını beğeniyorum. Gölbaşı’nda iki cephenin birbirine bağlanmasını çok istiyoruz. Viyadük olarak düzenlenmesini istiyorum, çünkü trafik daha hızlı olur.

Nurettin Şamiloğlu (49) : Üstten geçişi tercih ediyoruz. Zaman ve yakıt olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Anketi düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Viyadük olsun. Güzel proje, girişimde bulunulduğu için de teşekkürler.

Emre Şen (26) : Bu anket uygulaması çok güzel bir çalışma. Büyükşehir Belediyesi tek başına karar vermemiş oluyor ve kararı bizlerle beraber alıyor. Hemzemin istiyoruz. Buradaki ticaret çok önemli. Viyadük olursa ticaret için kötü olur.
Nurdan Toruntay (50) : Çok beğendim anketi. Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Hemzemin geçit olsun daha iyi. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkürler.

Hacer Varlık (44) : Gölbaşı Belediye Meclisi üyesiyim. Bu sayede de anketin duyurusunu Gölbaşı’ndaki herkese yaptık. Hemzemin geçit olsun. Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkürler.