Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Hanım Lokallleri 3. Büyük Şenliğe Hazırlanıyor...

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİNİN HALKOYUNU KURSİYERLERİ, 3. KEZ DÜZENLENECEK ŞENLİĞE BÜYÜK BİR AZİM VE HEYACANLA HAZIRLANIYOR - HALKOYUNLARI KURSLARININ YENİ DÖNEMİ ŞUBAT SONUNDA BAŞLAYACAK

24 Mart 2012 Cumartesi 15:08
Hanım Lokallleri 3. Büyük Şenliğe Hazırlanıyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri üyelerinden oluşan halkoyunu ekipleri, 3. kez düzenlenecek büyük şenliğe hazırlanıyor.
Büyük bir heyecan ve azimle çalışmalarını sürdüren ekipler, şenliğe sayılı günler kala provalarını artırırken, ilk kez sahneye çıkacak çoğu üyelerin kalpleri daha hızlı atıyor. Şenlik sonrasında ise halkoyunlarına merakı olan kadınlar için güzel bir fırsat sunan kurslar, Şubat sonunda kayıt tazeleyerek, yeniden başlayacak.
Sağlıklı bir yaşam, stres atmak, çevre edinmek ya da kaliteli zaman geçirmek isteyen Başkentli hanımların buluşma adresi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri’nin üyeleri, kent genelindeki 18 ayrı merkezde bilgisayar kursundan satranca, platesten saunaya kadar pek çok farklı imkandan faydalanıyorlar. Bu hizmetlerden biri olan halkoyunları kursları ise çok sayıda kadın üyeden büyük ilgi görüyor.
Uzman eğiticiler tarafından haftada 1 gün verilen kurslara katılan 25-60 yaş arası Başkentli hanımlar, halk oyunları dalında hünerlerini bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenlikte beğeniye sunacaklar.  Gençlik Parkı Kültür Merkezi sahnesinde çoğu ilk kez sahneye çıkacak kadınlar, Trabzon’dan Silifke’ye kadar Türkiye’nin dört bir yanından folklorik gösteri sunarak, izleyenlere yine keyifli anlar yaşatacaklar. Bu yıl 15 ekibin hünerlerini sergileyeceği şenlik, Türkiye’nin tek Kadın Seğmen ekibinin gösterisiyle başlayacak, Anadolu’nun tüm yörelerinden ezgiler ve figürlerle izleyenleri güzel bir gezintiye çıkaracak.
Kadınların hem zayıflamak hem de eğlenmek amacıyla kurslara katıldığını belirten eğiticiler, en çok Trabzon yöresine ilgi olduğunu kaydettiler. Şenlik sayesinde kurslara ilginin arttığını söyleyen Ahmetler Hanımlar Lokali Halkoyunları eğitmeni Özlem Damar, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz şenlik, kurslara katılan hanımlar için güzel bir hedef oluyor. Kurslar daha disiplinli ilerliyor. Kadınlar, hayatlarında ilk kez şenlikte sahneye çıkıyorlar, kostüm giyiyorlar. İçlerinde uhde kalan bir şeyi hayata geçirmek çok hoşlarına gidiyor” diye konuştu.
Kursların bir yıl sürdüğünü belirten Damar, şenliğin yarışma olmadığını dile getirerek, yetenek aramadıklarını, başvuran herkesi kursa kabul ettiklerini söyledi. Halkoyunları şenliğinin bir final olduğunu vurgulayan Damar, yeni kursların Şubat ayı sonunda başlayacağını ve isteyen herkese açık olduğunu ifade etti.