Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KALE'NİN ALT YAPISI SİL BAŞTAN

- Başkentin Tarihi Kent Merkezi Ulus’ta, Yıllar Öncesinden Kalma Köhnemiş Altyapıyı Yenileme Çalışmalarını Sürdüren Aski, Ankara Kalesi’nde Temiz Su, Pis Su Ve Yağmur Suyu Hatlarını Yeniledi

05 Temmuz 2013 Cuma 00:00
KALE'NİN ALT YAPISI SİL BAŞTAN

- Başkentin Tarihi Kent Merkezi Ulus’ta, Yıllar Öncesinden Kalma Köhnemiş Altyapıyı Yenileme Çalışmalarını Sürdüren Aski, Ankara Kalesi’nde Temiz Su, Pis Su Ve Yağmur Suyu Hatlarını Yeniledi

aski_tarih_yazdi-1.jpgBaşkentin tarihi kent merkezi Ulus’ta, yıllar öncesinden kalma köhnemiş altyapıyı yenileme çalışmalarını sürdüren ASKİ, Ankara Kalesi’nde temiz su, pis su ve yağmur suyu hatlarını yeniledi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında restorasyon ile birlikte yürüyen alt yapı yenileme çalışmalarını sürdüren ASKİ, Kale’de çalışmalarını 4 ayda tamamladı. Mevcut galeri sistemini yenileyip rehabilite eden ASKİ, Ankara Kalesi’nin çevresinde yer alan ticari bölgelerde de çalışmalarını sürdürüyor.

-TIKANMALAR ORTADAN KALKACAK

ASKİ, bu amaçla ticaretin yoğun olduğu alanlarda da köhnemiş altyapı ve bilinçsiz kullanım yüzünden sağanak yağışlarda ani debi artışlarında sık sık tıkanmalara neden olan pis su ve yağmur suyu atık sistemlerini yeniliyor. ASKİ, Çantacılar Sokak’ta altyapı çalışmalarını tamamlarken, Saraçlar Çarşısı bölgesinde ise çalışmalarını sürdürüyor.

ASKİ, bu arada bu bölgelerde birçok kurumun altyapısının birlikte yer aldığı “Çoklu” sistemleri ortadan kaldırarak modern, sağlıklı altyapı sistemlerini oluşturuyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” bölgesine toplam 2850 metre atık su, 1550 metre yağmursuyu ve 2650 metre içme ve kullanma suyu borusu döşeyecek.

-90 DERECELİK DÖNÜŞLER YAPILDI

Ankara Kalesi bölgesinde zor şartlar altında görev yapan ASKİ ekipleri, hareket kabiliyeti olan özel küçük makinalarla dar sokaklarda çalıştı. ASKİ ekipleri, yıllar öncesinden kalma, işletme yeteneğini kaybetmiş kanalları ve galerileri rehabilite ederek yeniledi. Merdivenli yollarda elle kazı yapan ASKİ ekipleri, birçok yerde de hatları 90 derecelik dönüşlerle döşedi.

-YANGIN HİDRANTLARI YERLEŞTİRİLDİ

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı bölgesinde restorasyon projeleri ile gerçek kimliğine kavuşan Ankara Kalesi’nde ASKİ, tarihte büyük yangınlarla anılan bölgeyi korumak ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın çalışmalarını kolaylaştırmak için Ankara Kalesi ve civarında 50’ye yakın yangın hidrantı kurdu. ASKİ aynı çalışmayı, geçtiğimiz yıllarda da yangınların yaşandığı Saraçlar Çarşısı Bölgesi’nde de gerçekleştirecek.

-ESNAF VE TURİSTLER BİLGİLENDİRİLDİ

ASKİ çalışma öncesinde Ankara Kalesi ve Ulus bölgesinde, hem esnafı hem de bölgeyi gezmeye gelen turistleri bilgilendirmek amacıyla el ilanları dağıttı, İngilizce afişler astı. Kale bölgesinde yağmur atık suyu sistemini tamamen kapalı sistemde galeriler içerisine alarak imalatlarını tamamlayan ASKİ, vatandaşları bilinçlendirmeye çalıştı ve uyarılar yaptı.

KALE'NİN ALT YAPISI SİL BAŞTAN
KALE'NİN ALT YAPISI SİL BAŞTAN
KALE'NİN ALT YAPISI SİL BAŞTAN