Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KEÇİÖREN ÇOCUK KULÜBÜ…

Büyükşehir Belediyesi Keçiören Çocuk Kulübü, bölgedeki okul aile birlikleri ile yürüttüğü işbirliği çerçevesinde “etüt merkezi” gibi hizmet veriyor.

20 Şubat 2013 Çarşamba 00:00
KEÇİÖREN ÇOCUK KULÜBÜ…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEÇİÖREN ÇOCUK KULÜBÜ, ÜCRETSİZ VERDİĞİ KURSLARLA ETÜT MERKEZİ GİBİ DOLUP TAŞIYOR

- ÇEVREDEKİ OKULLARDAN SINIF ANNELERİNİN ORGANİZE ETTİĞİ ÖĞRENCİ GRUPLARI SERVİSLE KULÜBE GELEREK İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA KURSLARA KATILIYOR
- MATEMATİKTEN FUTBOLA, İNGİLİZCEDEN DRAMAYA PEK ÇOK KONUDA DÜZENLENEN KURSLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

kecioren.jpgBüyükşehir Belediyesi Keçiören Çocuk Kulübü, bölgedeki okul aile birlikleri ile yürüttüğü işbirliği çerçevesinde “etüt merkezi” gibi hizmet veriyor. İngilizceden bilgisayara, matematikten satranca pek çok konuda ücretsiz kursların düzenlendiği Çocuk Kulübü’nde, 3-7 yaş arası minikler de haftanın iki günü faaliyet etkinliklerine katılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulüpleri, üyelerine olumlu alışkanlıklar kazandırma, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sunma, yaşadıkları çevreyi daha iyi tanıma, gelişimlerine destek olma amacıyla çalışmalarını 21 farklı noktada sürdürüyor.
Etlik Osmanlı İş Merkezi’nin altıncı katında 2002 yılında hizmete açılan Keçiören Çocuk Kulübü de her daim dopdolu, cıvıl cıvıl… Saat başında bir derslikten diğerine koşan onlarca çocuk, okuldan sonra geldikleri kulüpte hem eksik kaldıkları derslerine takviye alıyor hem de kişisel gelişimlerini güçlendiriyorlar.
- 20 OKUL İLE İŞBİRLİĞİ
Üye sayısı 20 bin 394’e ulaşan Keçiören Çocuk Kulübü’nün 12 dersliğinde, haftanın yedi günü mesai saatleri içerisinde hizmet veriliyor. Kulüp eğitmenleri, dönem başında bölgede bulunan yaklaşık 20 okulun, okul aile birlikleri ile irtibata geçerek, hizmetler hakkında bilgi veriyor. Daha sonra velilerin kendi aralarında belirlediği sınıf annelerinin talepleri doğrultusunda, yaklaşık 20-25 öğrenciye ihtiyaçlarına göre haftanın bir yarım günü ders programı yapılıyor. Sabahçı sınıflar öğleden sonra, öğlenci sınıflar sabah saatlerinde ortaklaşa belirlenen noktalardan servisle alınarak Kulübe getiriliyor. Kulüpte her biri kendi alanında uzman, üniversite mezunu eğitmenler tarafından verilen derslerle Kulüp, bir nevi etüt merkezi gibi hizmet sağlıyor. Kulüp ayrıca 3-6 yaş arası çocukları ise haftanın iki günü faaliyet sınıfında ağırlıyor.
Çoğunluğu Etlik, Şentepe, Tepebaşı, Ufuktepe, Ayvalı, Esertepe mahallelerinden gelen çocuklar, derslerinde eksik gördükleri konuları söyleyerek de eğitmenlerden yardım talep edebiliyor.
Günde ortalama 200-250 çocuğun geldiği Keçiören Çocuk Kulübü’nde “Bilgisayar, İngilizce, Satranç, El Sanatları, Hızlı Okuma, Türkçe, Matematik, Müzik, Sosyal Bilgiler, Futbol, Jimnastik, Drama, Güreş, Resim, Halkoyunları, Masa Tenisi” kursları yer alırken, çocuklar kütüphaneden yararlanabiliyor, langırt veya bilardo oynayarak keyifli vakit geçirebiliyor. Çocuk Kulübünde tüm bu etkinliklerin yanı sıra her ay Ankara’nın değişik bölgelerine, müzelerine, araştırma merkezlerine, eğlence merkezlerine, tarihi bölgelere geziler düzenleniyor, sinema ve tiyatro faaliyeti yapılıyor. Üyeler, sık sık gezerek ve yerinde görerek hem eğlenmenin hem de öğrenmenin tadını çıkarıyor.
Kulüp ile ilgili bilgi 325 81 10 numaralı telefondan alınabilir.