Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

KENT ORKESTRASI SORUYOR: “NİÇİN?”

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Dünyada Giderek Artan Şiddet Olayları ve Savaşlarda Ölenlerin Ardından “Niçin?” Sorusunu Özel Bir Konserde Seslendirecekleri Şarkılarla Soracak

12 Mart 2012 Pazartesi 00:00
KENT ORKESTRASI SORUYOR: “NİÇİN?”

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Dünyada Giderek Artan Şiddet Olayları ve Savaşlarda Ölenlerin Ardından “Niçin?” Sorusunu Özel Bir Konserde Seslendirecekleri Şarkılarla Soracak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kent Orkestrası,  farklı bir konserle izleyenlerin karşısına çıkacak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla her alanda faaliyetlerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, dünyada son yıllarda giderek artan şiddet olayları ve savaşlar sonucu çoğalan ölümlere dikkat çekmek için bir konser düzenliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kent Orkestrası, katliamların, savaşların, yıkımların yaşandığı coğrafyaları şarkılara taşıyacak.

Konserde, şiddet olayları ve savaşlarda ölen yüz binlerce masum insana ve onların acılarını yaşayanlara ait hikâyeler yer alacak. Sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olacak bu konser, savaşları durdurabilecek kişilere mesajları da içinde barındıracak.

Kültür Etkinlikleri Müdürü Ali Rıza Yarar, Srebrenitsa katliamını düşünerek başladıkları projelerinin, “Neden sadece Srebrenitsa olsun?” sorusuyla genişlediğini ve yollarının “Niçin?”de kesiştiğini söyledi. Dünyanın her döneminde katledilen insanların öldürülme sebebine ilişkin soruların hiç bir zaman yanıt bulamadığına dikkat çeken Yarar, katliamların en önemli nedeni olanların önce kendilerine dönüp bakmaları gerektiğini ifade etti.  

Konser hakkında bilgi veren Yarar, Eşref Ziya Terzi, Zülfü Livaneli, Taner Yüncüoğlu, Hasan Sağındık, Bestami Korkmaz, Cem Karaca, Gündoğar gibi sanatçıların eserlerinin seslendirileceğini kaydetti. Kent orkestrası tarafından yeniden yorumlanacak eserlere, özel ses ve görüntü efektleri de eşlik edecek.

“NİÇİN?” projesi için iki kez sahne alacak olan Kent Orkestrası,  yarın (4 Aralık Salı) saat 20.00’da halk konseri ile Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda olacak.