Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Küçük Ressamlar Hayallerindeki Odayı Çizdi...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAMAK GENÇLİK MERKEZİ ÜYELERİ, RESİM YETENEKLERİNİ HAYALLERİNDEKİ ODAYLA SERGİLEDİ

28 Şubat 2012 Salı 13:20
Küçük Ressamlar Hayallerindeki Odayı Çizdi...

kressamlar_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi Mamak Gençlik Merkezi’nin 7-14 yaş arası üyeleri, yeteneklerini sergiledikleri yarışmada, hayallerindeki odayı resmettiler.
Çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bilgisayar ve televizyona mahkum etmemek için ilgi çekici etkinliklere de imza atan gençlik merkezlerindeki uzman kadrolar, soğuk kış günlerinde kapalı mekanlara hapsolan çocukların boş vakitlerini eğlenceli aktivitelerle heyecanlı kılıyor.
Abidinpaşa’da 2005 yılında kurulan ve kısa sürede ilçedeki 7-24 yaş arası çocuk ve gençlerin buluşma adresi haline gelen Mamak Gençlik Merkezi eğitmenleri, özellikle hafta sonu düzenledikleri yarışmalar, turnuvalar, eğlencelerle çocukları bir araya getiriyor. Merkez eğitmenlerinin 7-14 yaş arası üyeler için düzenlediği, “Çocuk Odası” konulu resim yarışmasına da çocukların ilgisi büyük oldu.
Gençlik Merkezi üyesi çocuklar, hayal dünyalarının uçsuz bucaksız genişliğini kağıda aktarırken oldukça eğlenceli zaman geçirdiler. Çocuklardan kimi izlediği çizgi film kahramanlarının etkisiyle bir oda çizdi, kimisi hayal alemini süsleyen tabiat manzaralarıyla konuşturdu kalemini, kimi çocuk da insan sevgisiyle dolu kalbini, insan figürlerini resmine yansıtarak anlatmaya çalıştı.
Eğitmenlerin değerlendirmesi sonucu hepsi çok başarılı bulunan resimler arasında küçük bir seçim yapıldı. Marifetli eller arasında birinciliği Melda Canyurt, ikinciliği Emre Ceylan,  üçüncülüğü ise Gülnihal Sakal kazandı.