Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri, 2016-2017 öğretim yılında ders programlarının önemli bir bölümünü gerçekleştirecekleri Ankara İtfaiyesi’nde ders başı yaptı.

24 Eylül 2016 Cumartesi 09:30
LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI

-ANKARA İTFAİYESİ’NDE ÖĞRENİM GÖREN LİSELİ ÖĞRENCİLERİN 2016- 2017 öğretim yılı başladı…

-İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜVENLİĞİ ALANINDA ÖĞRENİM  GÖREN LİSE ÖĞRENCİLERİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDA MESLEKLE TANIŞIYOR  VE İLK ADIMI ATIYORLAR  

-SON sınıf öğrencİlerİ STAJ DÖNEMİNDE,  itfaiye ekipleriyle birlikte yangınlara müdahale, trafik kazalarında kurtarma çalışmalarınDa yardımcı eleman olarak görev alıP, PRATİK KAZANIYORLAR

itfaiye.jpgİskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğrencileri, 2016-2017 öğretim yılında ders programlarının önemli bir bölümünü gerçekleştirecekleri Ankara İtfaiyesi’nde ders başı yaptı.

Okul Müdürü Mehmet Boz, yeni eğitim döneminin başlaması nedeniyle Yangın Güvenliği Bölümü 10 ve 11. sınıf öğrencileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi’yi ziyaret ederek, çiçek takdim etti.

Ziyaretin ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde öğrencileri ziyaret eden ve başarılar dileyen Celil Sipahi de itfaiyecilik mesleğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu ve öğrencilere daire başkanlığı tarafından hazırlatılan ve içerisinde itfaiyecilikle ilgili özet bilgilerin bulunduğu birer eğitim seti verdi.     

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Merkezi, liseli itfaiyeci adaylarının mesleğe ilk adımlarını attıkları tam kapsamlı bir okul ve eğitim merkezi konumunda. Liseli itfaiyeci adaylarına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun olarak hazırladığı ders programı uygulanıyor.  

İtfaiyecilik mesleğinin temel konuları, hazırlanan bir program çerçevesinde teorik olarak Ankara İtfaiyesi’nin uzman eğitmenleri tarafından liseli itfaiyeci adaylara günümüzün eğitim teknikleri kullanılarak aktarılıyor.

Liseli itfaiyeciler daha sonra aldıkları teorik derslerin uygulanması için sahaya iniyor. Sahada yangınla mücadeleden, enkaz altından arama kurtarma çalışması, yüksek binalara tırmanma, merdiven aracıyla yangından yaralı ve baygın kişilerin kurtarılması, trafik kazalarında araç içerisinde sıkışan yaralıların kurtarılması gibi bir çok konuda gerçeğe uygun senaryoların oluşturulduğu tatbikatlarda mesleğin zorluklarıyla tanışıyor.

Bu yıl uygulanacak program çerçevesinde, 10. sınıfta öğrenim gören 5’i kız 24 öğrenci haftada 1 gün, 11. Sınıftan 5’i kız 33 öğrenci haftada 2 gün, teorik ve uygulamalı olarak derslerini İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görecekler. 12.  son sınıfta öğrenim gören 8’i kız 34 öğrencileri ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda stajiyer öğrenci olarak haftada 3 gün İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleriyle birlikte yangınlara müdahale, trafik kazalarındaki kurtarma çalışmaları ve diğer faaliyetlerde yardımcı eleman olarak görev alarak stajlarını tamamlayacaklar.  

LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI
LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI
LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI
LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI
LİSELİ İTFAİYECİLER DERS BAŞI YAPTI