Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Mamak’ta Satranç Turnuvası Heyecanı…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAMAK GENÇLİK MERKEZİ’NİN BU YIL İKİNCİSİNİ DÜZENLEDİĞİ SATRANÇ TURNUVASINDA ÇOCUKLAR VE GENÇLER KIYASIYLA MÜCADELE ETTİ

02 Nisan 2012 Pazartesi 12:36
Mamak’ta Satranç Turnuvası Heyecanı…

satranc_400_2_02042012.jpg

Büyükşehir Belediyesi Mamak Gençlik Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen satranç turnuvası tatlı bir rekabete sahne oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı merkezler, çocuk ve gençlerin hayatlarında farklı pencereler açarak, zekalarını geliştirici faaliyetlere öncelik veriyor.
Sportif etkinliklerden gezilere pek çok konuda üyelerine ücretsiz hizmet veren merkezler, yetenek ve çalışma azmini körükleyen satrancın yaygınlaşmasını da destekliyor. Mamak Gençlik Merkezi’nin bu çerçevede düzenlediği turnuva da üyelerinden büyük ilgi gördü. Turnuva, üç grup arasında yapılan müsabakalarda tatlı bir rekabete sahne oldu. Minikler, çocuklar ve gençler kendi aralarında kıyasıya mücadele etti.

satranc_400_3_02042012.jpg

Şampiyonluk kürsüsüne çıkmak için yapılan her hamlede çocukların gözlerinden kazanmaya dair umut ışıkları objektife yansıdı. Bazen anlık hamleler yerini bulurken bazen dakikalarca düşünmeler sonucu parmaklar hareket edebildi. Yarışmaya katılan herkes yarışma boyunca beyin, göz ve parmaklarının koordineli çalışmalarına odaklandı. Tüm çabalarına rağmen kazanamayanların gözleri doldu. Özellikle de minikler duygularını saklayamadı.
Turnuva sonunda ise düzenlenen törenle tüm katılımcılara katılım belgesi verilirken, yarışmayı galip bitirenler de çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Miniklerin galibi Cem Kara, çocukların galipleri Umut Danışık ve Ömer Gökçimen, gençlerde ise mücadeleyi birinci bitiren İbrahim Ölmüş oldu.
Yarışma boyunca, ter döken çocuklarının heyecanını doyasıya yaşayan anne ve babaların da ısrarlı talepleriyle Mamak Gençlik Merkezi idarecileri bu tür turnuvaların devam edeceği müjdesini verdi.