Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

MAMAK'TAKİ 13 BİN GENCE BÜYÜK HİZMET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Gençlik Merkezi, dar gelirli ve dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yönelik düzenlediği ücretsiz takviye kursları ile büyük ilgi görüyor.

13 Mart 2013 Çarşamba 00:00
MAMAK'TAKİ 13 BİN GENCE BÜYÜK HİZMET

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAMAK GENÇLİK MERKEZİ, 13 BİN ÜYESİYLE BÖLGEDEKİ ÖĞRENCİLERE BULUNMAZ FIRSATLAR SUNUYOR
- MERKEZE DEVAM EDEN GENÇLER DERSLERE TAKVİYE KURSLARI VE ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLIK ETÜTLERİ İLE ÖĞRENİM HAYATLARINA BÜYÜK DESTEK ALIYORLAR


mamak_genclik_merkezi.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Mamak Gençlik Merkezi, dar gelirli ve dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yönelik düzenlediği ücretsiz takviye kursları ile büyük ilgi görüyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yaşam alanları, çocukların ve gençlerin yeteneklerini geliştirmesine, eğitim hayatlarına başarılı bir şekilde devam etmelerine büyük katkı sağlıyor. Spordan sanata pek çok branşta verdiği kurslarla üyelerinin kişisel gelişimlerine destek olan, ücretsiz takviye kurslarıyla takdir toplayan Gençlik Merkezleri başarılı işlere imza atıyor.
Lale İş Merkezi’nde 27 Mart 2007 tarihinde açılan ve ilçedeki gençlerin buluşma adresi haline gelen Mamak Gençlik Merkezi 13 bini aşkın üyeye hizmet veriyor. Açılışının ardından yoğun talep üzerine 3-4 yaş grubuna faaliyet dersleri, 7-14 yaş grubuna da Çocuk Kulübü etkinlikleri ile hizmet veren merkezin imkanlarından 15 -24 yaş arası gençler ücretsiz faydalanıyor. 24 yaş üzeri erkek ve kadınlar ise kondisyon salonu ve el sanatları sınıflarını yine ücretsiz kullanabiliyorlar.
Mamak'ta yaşayan, dar gelirli, dershaneye gitmek için maddi gücü olmayan gençlere ulaşmak için çaba gösteren Merkez idarecileri, gençlerin eğitim ve öğretimleriyle de yakından ilgileniyor. Bu doğrultuda bilgisayar, İngilizce, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, okul takviye kursları yoğun talep görürken, merkezde ayrıca el sanatları, halk oyunları, güreş, futbol, resim, satranç, jimnastik gibi yetenek geliştirici dersler veriliyor.
Merkez üyeleri serbest zamanlarında ise masa tenisi, bilardo, abolene, langırt oynayarak keyifli vakit geçirebiliyorlar.

- AMAÇ ŞARTLARI EŞİTLEMEK
Mamak Gençlik Merkezi bünyesinde özelikle ortaokul ve lise kapsamında okul takviye kursu açtıklarını bildiren Merkez idarecisi Pınar İnceoğlu, çalışmalarla ilgili şunları dile getirdi: “Merkezimiz kurslarından faydalanan üye öğrencilerimiz kendi branşlarında okullarında Ankara ve Türkiye genelinde derece alıyorlar. Velilerin de güvenerek çocuklarını gönderdikleri merkezimizde bir aile ortamı oluşturuluyor. Ayrıca çocuklarını getiren velilerimize yönelik de kurslar açmış bulunuyoruz. El sanatları, bay ve bayan kondisyon dersleri verilerek velilerimizde çocuklarını beklerken kaliteli vakit geçirmeleri sağlıyoruz.”
Dar gelirli aileler için bulunmaz bir fırsat olan ilköğretim ve lise öğrencilerine okul destek kursları verdiklerini dile getiren İnceoğlu, öğrencilerin dershaneye giden arkadaşlarıyla aynı imkana sahip olmalarının sağlandığını da vurguladı. “Eğitim bir bütündür” ilkesinden hareketle sadece öğrencilerin değil veliler ile de sıkı bir irtibat kurduklarını belirten İnceoğlu, “Velilerimize üniversiteye giriş sınavları sürecinde çocuklarına destek olmaları açısından çeşitli seminerler veriyoruz” dedi.