Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Minik Sıralarda Anneler Oturuyor…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTINDAĞ ÇOCUK KULÜBÜ’NÜN BAZI ÜYELERİNİN OKUMA YAZMA BİLMEYEN ANNELERİ, ÇOCUKLARININ KURS GÖRDÜĞÜ SIRALARDA ABC’Yİ ÖĞRENİYOR -KULÜP EĞİTMENLERİ ALTINDAĞ BÖLGESİ’NDE 128 BİN OKUMA YAZMA BİLMEYEN KİŞİ SAYISINI ÖNEMSEYEREK 5 DÖNEMDE 500 ANNEYE OKUMA YAZMA ÖĞRETTİ

17 Şubat 2012 Cuma 10:06
Minik Sıralarda Anneler Oturuyor…

anneler_400_2_17022012.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Çocuk Kulübü’nün bazı minik üyelerinin okuma yazma bilmeyen “cesur yürek” anneleri, “benden geçti” demeden, yavrularının kurs gördüğü sıralarda alfabeyi öğreniyor. 
 Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde, 23 Nisan 2003 tarihinde Altındağlı çocuklara bayram hediyesi olarak hizmete açılan Altındağ Çocuk Kulübü, gelecek nesillerin ufkunda yepyeni pencereler açarken, yaşadıkları sosyal çevreyi de geliştirmeyi, dönüştürmeyi ihmal etmiyor. İlçede 7-14 yaş arası binlerce çocuğa ulaşarak, güzel Türkçe konuşma kursundan nota eğitimine, sahne sanatlarından sportif aktivitelere kadar yetenekleri geliştiren uzman eğitici kadrosu, üyelerinin ailesel ve sosyal yaşamlarıyla da yakından ilgileniyor.
Altındağ bölgesinde okuma yazma bilmeyen 128 bin kişi olduğu bilgisini önemseyerek 5 yıl önce, başta kendi üyeleri olmak üzere, ilçedeki ilköğretim okullarında bir araştırma yapan eğitmenler, yaklaşık 500 anneye ulaşarak, okuma yazma öğrettiler. Gönüllü eğitmenler aracılığıyla verilen kurslara katılan annelere, Halk Eğitim Merkezi de sertifikalarını verdi.

anneler_400_3_17022012.jpg

Kursları yakından takip eden kadınların hepsinin ayrı bir yaşam hikayesi olduğunu söyleyen eğitmenler, kiminin otobüse dolmuşa binerken üzerinde yazılan bilgileri okuyabilmek, kimin hastanede kimseye sormadan yolunu bulmak kiminin de gazete ya da televizyonda alt yazı okuyabilmek için eğitimlere katıldığını kaydettiler. 20-45 yaş aralığındaki kadınların ortak noktası ise çocuklarını daha iyi anlayabilmek oldu. Okuma yazma öğrendikten sonra özgüvenlerinin arttığını ve aile içinde daha iyi iletişim kurduklarını dile getiren kadınlar, özellikle çocuklarının ne okuduğunu, bilgisayarda ne ile uğraştığını takip edebilmekten mutlu olduklarını ifade ettiler.