Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Oto Galerilerinin Taşınması…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Makamında Biraraya Gelen İçişleri Bakanı Atalay Ve Başkan Gökçek, Oto Galerilerinin Uygun Bir Bölgeye Taşınarak, Biraraya Toplanması Konusunu Görüştüler -Toplantıya, Ato Meslek Komitesi Başkanı Musa Beşparmak Ve Otomotivciler De Katılarak, Konuya İlişkin Görüşlerini Paylaştılar -Toplantıda , Şehiriçindeki Oto Galerilerinin İlk Belediye Meclis Toplantısında Kapatılması Ve Yeni Oluşturulacak Oto Galeri Sitelerinin 6 Ay İçiresinde Hayata Geçirilmesi Benimsendi

31 Ekim 2009 Cumartesi 14:45
Oto Galerilerinin Taşınması…

1.gif

 İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, oto galerilerinin uygun bir bölgeye taşınarak, bir araya toplanması konusunu görüştüler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in makamında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın başkanlığında yapılan toplantıda oto galerilerinin taşınması ve bir araya toplanması ele alındı.
Toplantıya, İçişleri Bakanı Atalay ve Başkan Gökçek’in yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ATO Meslek Komitesi Başkanı Musa Beşparmak, Başkent Otomotivciler Dernek Başkanı  Aydın Erkoç, Başkan Yardımcıları Osman Deli, Niyazi Berktaş, İlkay Kalkan, Başkent Otomotivciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyonun Kordinatörü Musa Çakmak,Başkent Otomotivciler Dernek Saymanı Mustafa Macar, Başkent Yenimahalle Oto Galerileri Top. İşyeri Koop. Başkanı Zeki Şanal, Başkent Yenimahalle Oto Galerileri Top. İşyeri Koop. Proje Danışmanı Ayhan Çetinkaya, Ankara Otomobil İthalatçıları ve Otomotivciler Derneği Başkan Yardımcısı Şevki Özkan ile ATO Meclis Üyesi Emin Hisarcıklıoğlu katıldı.
Bakan Atalay, Başkan Gökçek ve dernek temsilcilerinin görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda Başkent Ankara’da hizmet veren oto galerilerinin uygun bir bölge tespit edilerek, taşınması ve bir araya toplanması konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Oto Galericileri, taşınabilecekleri bölge olarak Sincan’da otobanın bitişiğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi, Mamak Metro AVM Yanı ve Etlik eski garajların öncelikli istekleri olduğunu ifade ettiler.

-OTO GALERİ SİTELERİ OLUŞTURULACAK
Bakan Atalay ile Başkan Gökçek’in oto galericilerinin istek ve önerilerini de dinlediği toplantıda alınan prensip kararına göre Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapılacak ilk toplantısında şehir içindeki tüm oto galerilerinin kapatılması, şehir içinde ikinci el satış yapan plazalardaki bu satışların yasaklanması ve 6 ay içerisinde yeni oluşturulacak oto galeri sitelerinin hayata geçirilmesi benimsendi.
Ayrıca toplantıda, galerici esnafının da prensip kararına uygun olarak son çalışmalarını yapmaları ve 10 Kasım’da konunun yeniden görüşülmesi ve kesin sonuç alınması için bir araya gelinmesi  kararlaştırıldı.