PURSAKLAR'DA HANIMLARIN ADRESİ: "BÜYÜKŞEHİR HANIMLAR LOKALİ"

-Pursaklar Hanımlar Lokali, Yüzde 99’u Ev Hanımı Olan Üyelerine Sağlıklı Yaşamın Kapılarını Aralıyor -Daha Disiplinli, Düzenli Ve Sağlıklı Bir Hayata Kavuştuğunu Söyleyen Ev Hanımları, Platesten Bilgisayara, İngilizceden Sinemaya Çeşit Çeşit Yeni Etkinlikle Daha Kaliteli Zaman Geçiriyor

27 Şubat 2013 Çarşamba 00:00

DSC01596.jpg

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Pursaklar Hanımlar Lokali, kısa zamanda bölgedeki ev hanımlarının değişim, dönüşüm, sağlıklı yaşam ve terapi merkezi haline geldi.

Pursaklar İlçesinde, protokol yolu üzerinde ferah ve geniş bir mekanda hizmet veren Hanımlar Lokali, idarecilerinin de ifadesiyle; “Dayanışma, paylaşım, arkadaşlık, sağlıklı yaşam, kültürel ve sosyal faaliyetlere kadının imzasını atan, öğreten, eğlendiren, stres attıran, iyiye ve güzele yönlendiren, Ankara’daki aile ortamını yansıtan kadınların ortak buluşma noktası.”

Üyelerinin yüzde 99’u ev hanımlarından oluşan aerobik, kondisyon ve pilates seansları ile sağlıklı bir yaşam için hizmet veren lokal hem de ev kadınlarının hayatına yeni bir disiplin getiriyor.

Lokal açılmadan önce düzenli ve disiplinli yaşamın getirdiği enerjinin farkında olmadığını dile getiren üyeler, hayatlarına yepyeni pencereler açan dersler sayesinde gündelik tempolarının da değiştiğini, tembellikten kurtulduklarını ifade ediyorlar.

Sağlıklı ve formda kalmak, stres atmak için her gün, her saatbaşı hocalar eşliğinde yapılan spor seanslarının yanı sıra üyeler, “Masa Tenisi, Bilardo, Air Hockey” gibi oyunlarla keyifli vakit de geçirebiliyorlar. Pursaklar ilçesi sakini kadınlar, bu alanlardaki yeteneklerini ise her yıl düzenlenen turnuvalar ile sergileme imkanı buluyorlar.

- KADINLAR SİNEMAYA DA DOYUYOR

Lokalde, “Geleneklere bağlılık duygusu ile başlayıp, dengeli vücut kullanma becerisi, ritm duygusu ve bilgisini geliştirecek Halk Oyunları çalışmaları ile üyelerin eğlenceli ve güzel vakit geçirmesi” sağlanırken, “hayatın her alanında teknolojiyi yakından takip edebilmeleri” için de bilgisayar odası ve eğitimi yer alıyor.

“Hayat Boyu Eğitim” sloganı çerçevesinde öğrenmeye ve keşfetmeye doymayan hanımlar için İngilizce kursunun da yer aldığı Hanımlar Lokali’nde etkili konuşma için diksiyon, müziği ruhunda hissedenler için Türk Halk Müziği dersleri veriliyor. Diğer lokallerden farklı olarak sinema salonuna da sahip olan Pursaklar Hanımlar Lokali’nde ayda bir yapılan film gösterimleri büyük ilgi görüyor.

- ANNELER SPORDA ÇOCUKLAR KREŞTE

Lokal üyelerinin çoğunluğu ev kadınlarından oluşunca aynı çatı altında yer alan kreş de çocukların cıvıltısı ile dolup taşıyor. Pursaklar Hanımlar Lokali, üyelerinin ruh ve beden sağlığına verdiği önemin yanı sıra “Beslenme, Kişisel Gelişim, Kadın Sağlığı, Aile İçi İletişim, Özgüven Kazanma Yolları” gibi konularda panel, söyleşi ve eğitim seminerleri de düzenliyor.

Özel gün kutlamaları, kahvaltı keyfi, canlı müzik eşliğinde eğlencelerin yapıldığı kabul salonunun yanı sıra pek çok gezi de hanımların sosyalleşmesine katkı sunuyor.

Lokal dersliklerine komşu olan Belediye Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK)  üç şubesinde ise yeteneklerini geliştirmek isteyen hanımlar resim, mefruşat ve ahşap boyama kurslarına katılabiliyor.