Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Samanyolu, “Başkent Designer Outlet” Oluyor

- Büyükşehir Belediyesi Tarafından Ankara’nın Güney Girişinde Yapılan 10 Villalık Samanyolu Rekreasyon Alanı, Başkent Designer Outlet İsmiyle 1 Nisan’da Hizmete Açılıyor - Başkent’in Yeni, Ferah ve Farklı Outlet Merkezinde Journey, Kiğılı Gibi Markaların Olduğu Sekiz Tekstil, Bir Ayakkabı Mağazası ve Bir de Restoran Var

29 Mart 2011 Salı 06:28
Samanyolu, “Başkent Designer Outlet” Oluyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’nın güney girişinde, Konya Yolu üzerine yaptığı Samanyolu Rekreasyon alanındaki villalar, ünlü markaların outlet mağazaları olarak hizmet verecek. Başkent Designer Outlet adı verilen yeni alışveriş merkezinde, aralarında Versace, Kiğılı, Journey, Karton, Semanta, Ayakkabı Dünyası gibi markaların yer aldığı sekiz tekstil ve bir ayakkabı mağazası ile bir de restoran yer alacak.
Merkez 1 Nisan’da gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Ankaralıların hizmetinde olacak.

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in çehresini inşa ettiği çeşitli sosyal mekanlarla değiştirmeye devam ediyor. Bunlardan biri; yapımı 2008 yılında bitirilen Samanyolu Rekreasyon Alanı, yeni yapılan düzenlemeyle Başkent Designer Outlet olarak Ankaralılara ferah alışveriş keyfi yaşatacak.
Samanyolu Rekreasyon Alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in güney girişi olan Gölbaşı-Kepekli Boğazı’ndaki yaklaşık 40 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgeye, içerisinde çok çeşitli tesislerin bulunduğu bir dinlenme merkezi olarak kuruldu.
Samanyolu adı Başkent Designer Outlet olarak değiştirilen Ankara’nın yeni yaşam merkezi, 1 Nisan’da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

2.jpg

Fabrika Satış Mağazası anlamına gelen “Outlet Merkezi”nde, bünyesinde ünlü markaların fabrika satış mağazalarına kiraya verilen 10 adet villa ve büyük boyutlarda mevsim koşullarına göre güneşli ve yağışlı zamanlarda yararlanılması için 2 adet gölge elemanı bulunuyor. Tüm alanı kapsayan su kanalları ve göletlerle bölgeye görsel güzellikler kazandırılırken, özel arabalarıyla gelen ziyaretçiler için de 265 araçlık bir otopark yer alıyor.
Doğa ile içiçe olacak şekilde projelendirilen merkezde yaz aylarına doğru Başkentlilerin alışveriş dışında ailecek keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak su oyunları, çocuklar için oyun grupları, spor yapmak isteyenler için koşu yolları, barbeküler, seyir terasları ve eğlence merkezleri de yer alacak.
Başkent Designer Outlet, ilgi çekici mimarisi ve geceleri uygulanan özel aydınlatması ile Başkentin güney ana girişine farklı bir hava da kazandırıyor.