Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Samanyolu Designer Outlet Açıldı…

-Büyükşehir Belediyesi Tarafından Konya Yolu’nda Yapılan 10 Villada Hizmet Verecek Olan “Samanyolu Designer Outlet” Başkan Gökçek Tarafından Hizmete Açıldı -Mağazaların “İlk Siftah” Alışverişlerini de Yapan Başkan Gökçek: -“Burası, Vatandaşlarımızın, Hem Ucuz Alışveriş Yaptığı Hem de Keyif Aldığı Bir Mekan Olarak Hizmet Verecek” -“Buradaki At ve Boğa Heykellerinden Başkent’in Çeşitli Rekreasyon Alanlarına Da Yerleştireceğiz”

04 Nisan 2011 Pazartesi 05:56
Samanyolu Designer Outlet Açıldı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya Yolu’nda yapılan ve ünlü markaların outlet mağazalarının yer aldığı “Samanyolu Designer Outlet” Başkan Gökçek tarafından hizmete açıldı.

1.JPG
            Başkent’in güney girişinde, Konya Yolu üzerinde yapımı tamamlanan Samanyolu Rekreasyon alanındaki 10 adet villada, 6 tekstil, 1 ayakkabı, 1 şemsiye ve dış mekan aksesuarları mağazası, 1 zücaciye ve 1 restaurant bulunuyor. “Samanyolu Designer Outlet” ismiyle Gölbaşı-Kepekli Boğazı’nda yaklaşık 40 bin metrekarelik alan üzerinde hizmet verecek olan mağazaların açılış törenine Başkan Gökçek’in yanı sıra Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, belediye bürokratları, mağaza sahipleri ve çalışanları katıldı.
Açılış kurdelesinin kesimi öncesi konuşan Başkan Melih Gökçek, “Samanyolu, outlet açısından Ankara’da ayrı bir özelliği olan bölge olacak. Burası, vatandaşlarımızın, hem ucuz alışveriş yaptığı hem de keyif aldığı bir mekan olarak hizmet verecek. Aynı zamanda Başkentliler, Cumartesi ve Pazar günleri çocuklarıyla buraya gelip, rahatlıkla yemek yiyebilecekler. Öyle zannediyorum ki, bu anlamda mağazalar tam da yerini buldu” dedi.

2.jpg
Bölgeye yapılan outlet mağazalar için daha önce “lüzumlu lüzumsuz pek çok tenkit” yapıldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Ama şimdi de zirveye çıkan bir proje olarak ortada. Özellikle esnaf arkadaşlarımın daha açılmadan vermiş oldukları bilgiler inanılmaz mükemmel. Umduklarının kat ve kat üstünde müşteri görmüşler. Ben de bundan dolayı mutlu oldum. Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.
            Konuşmasının ardından açılış kurdelesini katılımcılarla birlikte kesen Başkan Gökçek, iç dizaynı tamamlanan mağazaları gezdi ve “ilk siftah” alışverişlerini yaptı.  Pijama takımı, tencere seti, elektrik süpürgesi ve torunlarına da oyuncak alan Başkan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Hacı Bayram Cami meydanı için de şemsiye siparişi verdi.
 
-“REKREASYON ALANLARINA AT VE BOĞA HEYKELLERİ DİKİLECEK”

3.jpg
 
Bölgenin çevre düzenlemelerini de inceleyen Başkan Gökçek, alanda bulunan at ve boğa heykellerinin Çin’den getirildiğini ve mermerden yapıldığını ifade ederek, “Bu heykellerden Ankara’nın çeşitli rekreasyon alanlarına pek çok sayıda getireceğiz ve yerleştireceğiz” dedi. Başkan Gökçek ile birlikte mağazaları gezen Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş da markaların gerçek outlet markası olduğunu kaydederek, yazın bölgenin daha da hareketleneceğini ve çeşitli panayırlar ile şenliklerin düzenleneceğini söyledi.
 
-“SAMANYOLU DESİGNER OUTLET”
           
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in güney girişinde Gölbaşı-Kepekli Boğazı’ndaki yaklaşık 40 bin metrekarelik alana yapılan 10 adet villada hizmet verecek olan Samanyolu Designer Outlet’te  6 tekstil, 1  ayakkabı, 1 şemsiye ve dış mekan aksesuarları mağazası, 1 zücaciye ve 1 restaurant bulunuyor.
            Başkentlilere hem ucuz hem de kaliteli alışveriş imkanı sağlayacak bölgede, ünlü markaların, gerçek outlet ürünleri satılıyor. Celal Birsel, Kiğılı, Journey, Karton, Semanta, Ayakkabı Dünyası gibi markaların outlet mağazalarının yer aldığı “Samanyolu Designer Outlet”in çevre düzenlemesi de özel olarak yapıldı. 265 araçlık otoparkın yer aldığı, doğa ile iç içe olacak şekilde projelendirilen merkezde, su oyunları, çocuklar için oyun grupları, seyir terasları, heykeller, havuzlar ve eğlence merkezleri de bulunuyor.
            Geceleri uygulanan özel aydınlatmasıyla da göz dolduran merkez, ilgi çekici mimarisiyle de Başkent Ankara’nın güney girişine farklı bir hava kazandıracak.