Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

SIHHİYE'DEKİ GÖÇÜK

-Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü, Sıhhiye Moda Plaza önünde kaçak olarak yapılan kanalizasyon çalışmasında meydana gelen göçük nedeniyle açıklama yaptı. -Aski Genel Müdürlüğü yetkilileri: “meydana gelen göçükle Aski Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir ilgisi bulunmayıp, kaçak olarak binanın iç hattında yapılan bu çalışmanın tüm sorumluluğu ilgili bina yönetimine aittir. Bu tür çalışmalarda kurumumuzdan ruhsat alınması ve bilgi verilmesi zorunludur” -“Göçük altında kalan 2 işçi Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin itinalı çalışmasıyla kurtarılarak, sağlık görevlilerine teslim edildi”

04 Şubat 2013 Pazartesi 00:00
SIHHİYE'DEKİ GÖÇÜK

-Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü, Sıhhiye Moda Plaza önünde kaçak olarak yapılan kanalizasyon çalışmasında meydana gelen göçük nedeniyle açıklama yaptı

-Aski Genel Müdürlüğü yetkilileri:

“meydana gelen göçükle Aski Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir ilgisi bulunmayıp, kaçak olarak binanın iç hattında yapılan bu çalışmanın tüm sorumluluğu ilgili bina yönetimine aittir. Bu tür çalışmalarda kurumumuzdan ruhsat alınması ve bilgi verilmesi zorunludur”

-“Göçük altında kalan 2 işçi Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin itinalı çalışmasıyla kurtarılarak, sağlık görevlilerine teslim edildi”

            Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, bugün Sıhhiye Moda Plaza önünde kaçak olarak yaptırılan kanalizasyon çalışması sonucu meydana gelen göçük ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını bildirdiler.

ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, bina yönetimi tarafından izinsiz ve ruhsatsız olarak yapılan kanal bağlantı çalışması sırasında göçük meydana geldiğini belirterek, “Çalışmadan ASKİ Genel Müdürlüğü’nün herhangi bir bilgisi bulunmayıp, kaçak olarak binanın iç hattında yapılan bu çalışmanın tüm sorumluluğu ilgili bina yönetimine aittir” dediler.

“Bu tür çalışmalarda ASKİ Genel Müdürlüğü’nden ruhsat alınması ve bilgi verilmesi zorunluluğu” bulunduğunu ifade eden yetkililer, meydana gelen göçük altında kalan işçilerin de Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekiplerince kurtarıldığını kaydettiler.

Kaçak bir şekilde yaptırılan kanalizasyon çalışmasında, 2 işçinin meydana gelen göçük altında kaldığına dair İtfaiye Daire Başkanlığı’na saat 13.13’te ihbar geldiğini belirten yetkililer, “Alınan ihbar üzerine İtfaiye Ekipleri, olayın yaşandığı bölgeye kısa sürede ulaşarak,  göçük altında bulunan işçilere zarar vermeden elle ve itinalı bir çalışma gerçekleştirerek, işçileri göçükten kurtarmış ve saat 15.51’de sağlık görevlerine teslim etmişlerdir” dediler.  

ASKİ yetkilileri bu tarz üzücü olayların meydana gelmemesi için ruhsat ve izin belgesi alınmasının zorunlu olduğunu belirterek, vatandaşları bir kez daha dikkatli olmaları konusunda uyardılar.